anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Începe meciul Denisa Ionaşcu - Mihai Chirica: s-a stabilit data primei înfăţişări

Denisa Ionaşcu se consideră hărţuită de Mihai Chirica şi a apelat la instanţa de judecată

GALERIE
Denisa Ionascu and Mihai Chirica
 • Denisa Ionascu and Mihai Chirica
- +

Primarul şi secretarul Consiliului Local se vor întâlni şi pe holurile Tribunalului, nu doar pe cele ale Palatului Roznovanu. Tribunalul a stabilit data primului termen al procesului în care secretarul CL, Denisa Ionaşcu îl acuză pe primarul Mihai Chirica de hărţuire.

Acţiunea în instanţă a fost depusă în urmă cu două luni, Denisa Ionaşcu chemând în judecată municipalitatea, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi pe primarul Mihai Chirica în nume personal. Ionaşcu solicită judecătorilor să-l oblige pe primar să-i respecte demnitatea în muncă şi să înceteze hărţuirea morală îndreptată împotriva ei, secretarul CL evaluându-şi daunele morale la suma de 100.000 lei.

Ionaşcu afirmă că după ce a dat primele declaraţii în calitate de martor în dosarul "Zoiosu", a devenit "ţinta unor atacuri nejustificate exprimate prin cuvinte, acţiuni şi conduită ostilă din partea domnului Chirica Mihai".

Ea a invocat şi exectuarea unor acţiuni de filaj împotriva ei, în scopul intimidării, primarul făcând referire în public la anumite fotografii, sugerând că acestea ar avea un conţinut imoral. În plângerea depusă la instanţă, Denisa Ionaşcu a invocat şi alte aspecte care i-au afectat activitatea, printre care solicitarea publică făcută de Chirica ca secretarii să fie "legaţi" de mandatul primarului, nu independenţi de acesta, încercarea de a limita atribuţiile secretarului sau de a face o evaluare "pe repede-înainte" a secretarului pe anul 2021 cu toate că nu erau îndeplinite toate cerinţele legale. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru ziua de 8 iunie.

Cititi si: Surpriză - Mihai Chirica, un nou proces: hărţuire. În context, filaj şi presiune psihică

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.