Începe procesul de înșelăciune al avocatei Poroșnicu. Și-ar fi denigrat clienta la fostul iubit

marți, 06 august 2024, 03:00
2 MIN
 Începe procesul de înșelăciune al avocatei Poroșnicu. Și-ar fi denigrat clienta la fostul iubit

Avocata Gianina Poroșnicu va da ochi cu judecătorii în calitate de inculpat, fiind acuzată că a înșelat încrederea unei cliente. Fapta este pedepsită cu închisoarea pe un termen cuprins între trei luni și trei ani sau cu amenda. Procesul urmează să înceapă pe 9 septembrie, în fața Curții de Apel. Este al doilea conflict cu legea al avocatei, aceasta fiind acuzată la sfârșitul lunii trecute și de evaziune fiscală.

Poroșnicu a fost trimisă în judecată la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut. La acea dată, ea a fost acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel că, în calitate de apărător ales al unei tinere, C.L.N., ar fi trimis părții adverse, fostul concubin al tinerei, înscrisuri sub formă scanată, pentru a-și denigra clienta. Înscrisurile respective reprezentau un material de urmărire penală din 2017, în care ar fi fost implicată C.L.N. Pe parcursul dezbaterilor din camera preliminară, Poroșnicu a negat constant săvârșirea faptei de care era acuzată. Ea a precizat că nu avea de ce să păstreze ani de zile dosarul penal al clientei sale, pentru a-l trimite apoi altcuiva. La rându-i, a acuzat-o pe C.L.N. că ar minți.

Poroșnicu: Mi-a fost încălcat dreptul la apărare

Poroșnicu a contestat rechizitoriul procurorilor, afirmând că i-ar fi fost încălcat dreptul la apărare, fiind împiedicată să studieze dosarul cauzei și respingându-i-se majoritatea cererilor de administrare a unor probe în apărare. De asemenea, martorului din dosar i-ar fi fost sugerate răspunsurile. Rechizitoriul însuși ar fi fost neclar cu privire la faptele ce i se imputau.

Afirmațiile avocatei au fost respinse de judecătorul de cameră preliminară al Curții de Apel, acesta apreciind că dimpotrivă, rechizitoriul procurorilor este întocmit regulamentar, iar obiectul și limitele judecății fiind clare.

„Nu se poate susţine că neindicarea punctuală a înscrisurilor ce au fost divulgate, dacă a fost întreg dosarul de urmărire penală sau o parte din acesta, care a fost modalitatea de divulgare, ar conduce la o neclaritate a descrierii faptei sau o insuficientă descriere, atâta vreme cât se arată că înscrisurile ce au făcut obiectul divulgării ţineau de viaţa privată a persoanei vătămate”, a arătat magistratul.

Acesta a apreciat că urmărirea penală a fost realizată corect, dreptul de apărare al Gianinei Poroșnicu nefiind încălcat, iar probele fiind culese și administrate legal.

Rechizitoriul întocmit de procurori și procedurile urmate de aceștia au mai fost verificate o dată la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a analizat contestația înaintată de Poroșnicu. Aceasta a fost respinsă, curtea supremă dispunând și ea începerea judecății.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii