anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Începe proiectarea lucrărilor de reabilitare a podului Nicolae Iorga

GALERIE
asfaltari
 • asfaltari
- +

Primăria are în plan reabilitarea podului Nicolae Iorga. În acest sens, zilele trecute, municipalitatea a semnat un prim contract, respectiv cel de proiectare a lucrărilor. 

Instituţia a încredinţat direct lucrarea tehnică către societatea ieşeană Pod-Proiect, o companie de proiectare care a avut numeroase alte contracte similare cu Primăria.

„Podul a fost construit în anul 1972, din beton armat şi beton precomprimat. Lungimea podului este de 48 metri. Partea carosabilă are o lăţime de 20 metri şi 2 trotuare de 3 m. Aparatele de reazem sunt metalice. Podul are elevaţii masive din beton armat cu fundaţii indirecte pe coloane forate şi îmbrăcăminte din beton asfaltic”, este descrierea obiectivului din caietul de sarcini a podului care traversează râul Bahlui şi este amplasat pe DN 24, făcând legătura între zonele Cantemir, Alexandru cel Bun şi Gară.

În aceeaşi documentaţie, se arată că podul prezintă zone cu degradări ale betonului şi armăturilor care se agravează periodic. Potrivit Primăriei, dacă acest pod nu ar fi refăcut, atunci există inclusiv posibilitatea scoaterii din funcţiune, în contextul agravării degradărilor, o măsură care ar aduce probleme majore de trafic în zonă.

„Prin aplicarea soluţiilor propuse de proiectant, se are în vedere menţinerea funcţionalităţii podului, decongentionarea traficului, auto şi pietonal şi siguranţa circulaţiei pentru vehiculele care traversează podul”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Pod-Proiect SRL are termen 6 luni pentru realizarea documentaţiilor tehnice. Ulterior, indicatorii tehnico-economici vor fi avizaţi de Consiliul Local şi, în final, Primăria va putea lansa licitaţia de execuţie a lucrărilor, în condiţiile în care va asigura şi fondurile necesare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.