Începe Sărbătoarea Luminii - Hanuca - în această seară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Începe Sărbătoarea Luminii - Hanuca - în această seară

GALERIE
hanukkah
  • hanukkah
- +

Sărbătoarea Hanuca, care începe joi seara, reprezintă victoria luminii asupra întunericului, a subliniat Rabinul Comunităţii Originarilor din România, Josef Wasserman, care a transmis cu acest prilej un mesaj de pace, sănătate şi bucurie pentru popoarele român şi evreu.

"În cinstea Zilei Naţionale a României şi cu prilejul sărbătorii luminii Hanuca a poporului evreu, vreau să transmit poporului român calde felicitări şi urări de succes, sărbători fericite în numele meu şi al enoriaşilor mei, cu speranţa că poporul român şi România va reuşi să progreseze în toate domeniile din zi în zi, ca sistemul învăţatului Hilel, precum noi evreii adăugăm în fiecare seară de Hanuca încă o lumânare şi lumina creşte şi ne luminează din zi în zi mai mult. Să ne rugăm ca Hanuca 2021/5781 să ne aducă lumina păcii în ţară şi în lumea întreagă, cu bucurie şi sănătate pentru poporul român şi evreu. De asemenea, urez din oraşul sfânt Ierusalim "Crăciun fericit" poporului român!", a declarat Rabinul Josef Wasserman, care este preşedinte al Fundaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Iudaismului Român.

El a explicat că, la aprinderea lumânărilor de Hanuca, începând de joi seara, trebuie reamintită semnificaţia acestei sărbători marcată de "două mari minuni", subliniind că evreii nu trăiesc doar după realitatea exterioară, iar poporul evreu îmbină realitatea obiectivă cu credinţa în Dumnezeu.

"Poporul evreu este un popor deosebit, iar existenţa statului Israel se datorează unei mari minuni, căci de 73 de ani rezistăm adversităţii vecinilor care ne-au declarat război şi nu toţi au încheiat pace cu noi, fiind siliţi să ne confruntăm în continuare cu lumea arabă, cu lumea musulmană, ce ne sunt ostile. Suntem un popor mic, avem o ţară mică, vrem să trăim în pace cu toţi vecinii, dar nu suntem lăsaţi să trăim în pace. Noi nu dorim să cucerim teritorii care nu sunt ale noastre, vrem să ni se recunoască dreptul de a avea o patrie - Ţara Făgăduinţei, Ţara Promisă. Statul Israel reprezintă locul care ne asigură viaţa şi regăsirea demnităţii şi pentru existenţa lui s-au jertfit mii de vieţi în războaiele de apărare ale ţării. Ierusalimul este capitala Israelului şi nu putem renunţa la ea", a spus Rabinul Wasserman.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.