Începe vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Începe vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

GALERIE
vaccin medici de familie
  • vaccin medici de familie
- +

Proiectul pilot care prevede vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a început, miercuri, la Timişoara, 50 de medici de familie fiind înscrişi în program. Fiecare medic va vaccina zilnic 10 pacienţi cu serul AstraZeneca, fiind realizate toate dotările necesare.

Coordonatorul proiectului, medicul Mihai Iacob, a declarat, miercuri, că au fost organizate toate sesiunile de instruire, iar în cabinetele medicilor de familie au ajuns toate materialele necesare desfăşurării procesului de vaccinare.

”S-au făcut toate trainingurile, s-au trimis toate materialele în cabinetele medicilor de familie, am avut discuţii cu colonelul Gheorghiţă, cu cei din Primărie, care şi-au îndeplinit toate atribuţiile, ni s-a asigurat şi sponsorizarea necesară, inclusiv autorităţile locale s-au implicat. Pentru început, vom avea 10 pacienţi pe zi, iar fiecare medic de familie din cei înscrişi în program se va organiza cum consideră mai bine”, a declarat medicul de familie Mihai Iacob, coordonator al proiectului pilot.

În total, fiecare dintre cei 50 de medici de familie înscrişi în programul pilot va vaccina câte 10 de pacienţi pe zi, iar pe liste sunt înscrise deja 100 de persoane. În cadrul proiectului 5.000 de oameni vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, în cadrul proiectului desfăşurat în premieră la Timişoara, la cabinetele medicilor de familie vor ajunge şi teste antigen.

CNCAV a precizat că vaccinarea se face cu serul AstraZeneca. ”Exemple de bune practici ale medicilor de familie din judeţul Timiş într-o zi cu totul specială. De Ziua Mondială a Sănătăţii, 50 de medici de familie din judeţul Timiş au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienţii înscrişi pe liste. În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca şi sunt respectate toate măsurile de siguranţă şi criteriile de prioritizare”, a transmis CNCAV.

Sursa citată a precizat că vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilităţi indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care îşi exprimă dorinţa în acest sens.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.