anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Încercând să-şi scape concubinul, o femeie le-a spus judecătorilor că fiica ei visase agresiunea sexuală

GALERIE
agresiune
 • agresiune
- +

O "mamă" a manifestat un comportament greu de imaginat. Deşi ea a fost cea care a reclamat faptul că una dintre fetiţe i-a fost agresată de concubin, ulterior, tot ea s-a dat peste cap pentru a-l scoate uscat din apă. 

Ea a ajuns să susţină că fetiţei i s-a năzărit, pur şi simplu agresiunea. "Chiar dacă ar fi adevărat că i-a cerut să îi pună mâna pe..., tot nu ar vrea să facă puşcărie", a explicat ea procurorilor care au decis trimiterea în judecată pentru favorizarea făptuitorului. Judecătorii au condamnat-o cu suspendare, apreciind că îşi poate îndeplini în continuare responsabilităţile materne.

La începutul anului 2019, separată de soţul său, Emanuela Parfeni se afla într-o relaţie de concubinaj cu Vasile Iovu. Femeia avea trei copii din timpul căsătoriei şi încă unul cu Iovu. Acesta îşi agresa frecvent concubina, fizic şi verbal. În urma unui astfel de episod, femeia a plecat de acasă pe 31 ianuarie 2019, împreună cu copiii.

A doua zi, şi-a trimis fata mai mare, în vârstă de 10 ani, înapoi acasă, pentru a aduce scutece şi lapte praf pentru mezină.

"Iovu a început o discuţie cu minora, dându-i de înţeles că dorea să întreţină relaţii sexuale cu mama acesteia. Apoi i-a spus că «dacă nu-i mă-ta, fac cu tine» şi a stins lumina, continuând să vorbească despre întreţinerea de relaţii sexuale. În timpul acestei conversaţii, C.A.M. s-a aşezat pe un scaun şi a început să plângă spunându-i lui Iovu că îi va spune mamei sale despre cele întâmplate, însă acesta i-a răspuns că lumea va râde tot de ea şi nu de el şi nu o va crede", au reţinut judecătorii din rechizitoriul procurorilor.

Apoi, bărbatul i-a cerut fetiţei să-i atingă organul genital. Ştiindu-l violent, fetiţa a făcut-o, continuând să plângă. Bărbatul a chemat-o în dormitor pentru a întreţine relaţii sexuale, dar fetiţa a reuşit să fugă, povestind ulterior mamei şi bunicilor cele întâmplate.

Mama a anunţat poliţia, iar a doua zi a declarat că Iovu o sunase, recunoscându-şi fapta. Ulterior însă, ea s-a întâlnit cu Iovu, declarându-se de acord să-l ajute să scape de răspunderea penală. Reaudiată de procurori, a avut o atitudine oscilantă, dând declaraţii echivoce.

În final, şi-a schimbat declaraţia şi a spus că nu este adevărat şi că fiica sa ar fi visat incidentul. Trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului, femeia a recunoscut că minţise, mai ales că povestea sa nu era credibilă.

"Infracţiunea comisă prezintă o gravitate concretă, dat fiind că, aşa cum s-a arătat anterior, prin săvârşirea acesteia s-a urmărit sustragerea unui infractor care a fost cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală asupra unei minore în vârstă de 10 ani, neputându-se nicidecum reţine că infracţiunea săvârşită prezintă o gravitate redusă", au apreciat judecătorii.

Aceştia au luat însă în considerare faptul că femeia nu avea antecedente penale, avea o imagine bună în societate şi îşi regretase fapta. Chiar dacă prin atitudinea sa ea îşi expusese propria fiică unui risc imens, lăsat liber Iovu putându-şi repeta oricând comportamentul, femeia a beneficiat de clemenţă.

Ea a fost condamnată la 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Până în acest moment, sentinţa Judecătoriei nu a fost atacată în apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

O lume fără SUA

Briscan ZARA

O lume fără SUA

Imităm fără măcar să ne mai dăm seama artişti, sportivi, VIP-uri, politicieni americani, urmărim în proporţie covârşitoare filme de peste ocean, ascultăm muzică produsă tot de acolo, gândim şi dorim ceea ce gândesc şi doresc ei. Vorbim pe jumătate engleză pentru că ni se pare că nu există cuvinte sau expresii echivalente în română sau care să exprime atât de bine ceea ce „simţim”. Am împrumutat până şi gesturi caracteristice lor...

Nefericitul

Cristina DANILOV

Nefericitul

Privind în jur vedem cum unii oameni știu să găsească fericirea chiar și când lumea se prăbușește lângă ei, alți sunt nefericiți, deși au totul. Pentru unii, fericirea este trecătoare și depinde de circumstanțele prezente, în timp ce alții par să fie în general fericiți sau în general nefericiți, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Se pune întrebarea: cum ar trebui să definim fericirea ca să putem înțelege mai bine nefericirea - prin succes și recunoaștere publică, satisfacția interioară sau altcumva?

Unificatori şi dezbinatori (I)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (I)

Nu sunt prea numeroase ideile creatoare de istorie. Creaţia în istorie nu e însă doar despre capacitatea de a proiecta idealuri, cât mai ales despre consecvenţa de a le perpetua, indiferent de riscuri şi de a descifra sensuri noi, în acord cu vremurile. 

pulspulspuls

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Am râs noi, am glumit, ne-am dat coate, dar cât e glumă-i panaramă, şi ce-i serios apăi serios rămâne. Da, la ţinutul la distanţă a lui Chirica şi Alexe de către şeful liberalilor de Ziua Unirii de la Iaşi ne referim. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.