Incertitudini mari după pandemie. Lucrul de acasă ar putea rămâne implementat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

Incertitudini mari după pandemie. Lucrul de acasă ar putea rămâne implementat

GALERIE
sedinta
  • sedinta
- +

De la debutul stării de urgență, deci din data de 16 martie, domeniul business a cunoscut un declin abrupt, iar sute de mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Incertitudinea planează pentru patronii a 130.000 de firme. Șomajul tehnic asigurat de statul român va înceta de la 1 iunie. Teoretic, aproape toate sectoarele din sectorul economic se vor redeschide. Practic, lucrurile sunt mai complicate.

Cel puțin 130.000 de antreprenori nu s-au hotărât dacă vor relua activitatea la începutul lunii iunie și nu știu ce vor face cu angajații plătiți până acum de stat, potrivit unei analize realizate de Frames.

Domeniul HORECA așteaptă cu mare nerăbdare începerea sezonului estival. Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu au în plan majorarea prețurilor.

„Pentru această vară, niciun coleg de-al meu nu și-a propus să mărească tarifele în ceea ce privește prestațiile de servicii turistice. În hotelărie, în serviciile turistice, la pensiuni, la hoteluri, pe litoral, în balnear, nimeni nu și-a propus să mărească tarifele. Dimpotrivă, și-au propus să facă pe anumite perioade, oferte speciale cu scăderea tarifelor", a declarat reprezentantul Federatiei Patronatelor din Turismul Românesc.

De asemenea, Octav Dura, reprezentant al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), a precizat că membrii acestei asociații au în vedere chiar scăderea prețurilor.

„Nici noi nu ne-am gândit la acest lucru. Dimpotrivă, ne gândim la scăderi", a Octav Dura.

În timp ce unele firme nu știu dacă-și vor mai putea relua activitatea, altele, au oferit angajaților posibilitatea de a lucra de acasă. Potrivit unui studiu realizat de Galup, doar 25% dintre angajații din Statele Unite sunt dispuși să revină la birou, după ridicarea restricțiilor.

Lăsând la o parte teama de infectare cu COVID-19, peste 50% dintre angajați doresc să lucreze în continuare de acasă. În acest context, 47% dintre companii intenționează să introducă permanent lucrul de acasă, pentru domeniile care permit acest lucru.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.