anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Încheierea proiectului “Oportunităţi pentru un viitor mai bun prin şanse egale”

GALERIE
oportunitati
 • oportunitati
- +

Încheiere proiect: Oportunităţi pentru un viitor mai bun prin şanse egale, Contract nr. POSDRU/144/6.3/S/131904.

Fundația Filocalia Iași în parteneriat cu SC Grupul de Presă Medianet SRL, SIVECO SA, Fundaţia pentru Dezvoltare Economică şi Integrare Europeană și Asociaţia Integra România anunță încheiere proiectului POSDRU/144/6.3/S/131904, “Oportunităţi pentru un viitor mai bun prin şanse egale”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul și-a propus și a realizat dezvoltarea competenţelor profesionale a peste 1.100 de persoane din grupul ţintă. Dintre acestea, peste 500 au fost beneficiare ale cursului de calificare nivel 1, 40 au fost beneficiare ale cursului de calificare nivel 2 iar peste 100 au fost beneficiare ale cursurilor de iniţiere antreprenoriat si fonduri structurale Cel puţin 700 de persoane au obținut certificarea aferentă, în vederea asigurării accesului egal la ocupare şi la construirea unei cariere.

Tot în cadrul proiectului au fost realizate peste 30 seminarii pentru promovarea tratamentului şi accesului egal pe piaţa muncii a femeilor și un raport de cercetare/analiză a diferenţelor bazate pe gen în profesie, carieră şi venituri. În plus s-a creat accesul la o tehnologie inovatoare prin dezvoltarea şi implementarea portalului de informare şi diseminare a proiectului, prin crearea materialului multimedia şi prin formarea şi certificarea în competenţe TIC a unui număr de peste 100 de persoane din totalul grupului ţintă.

Proiectul a fost implementat în perioada 9 aprilie 2014 - 7 decembrie 2015. Implementarea a vizat trei direcții strategice:

·         Dezvoltarea abilităţilor şi a competenţelor grupului ţintă, prin programe de calificare şi de formare profesională;

·         Campanii şi seminarii de conştientizare a drepturilor grupului ţintă;

·         Acţiuni de sprijin pentru dezvoltarea carierei femeilor şi asistenţă pentru începerea unei afaceri proprii.

Contact: Fundația Filocalia Iași, filocaliafoundation@yahoo.com, TEL: 0332.11.00.19

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.