Incident tragic: Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare de la fabrica de caşcaval Ibăneşti/UPDATE

duminică, 23 iunie 2024, 14:55
2 MIN
 Incident tragic: Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare de la fabrica de caşcaval Ibăneşti/UPDATE

Patru bărbaţi au căzut, duminică, într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de caşcaval din localitatea Ibăneşti, judeţul Botoşani. Echipajele de salvare i-au scos pe cei patru, însă doar unul dintre ei era conştient, ceilalţi trei fiind în stop cardio-respirator. În cazul uneia dintre victime, manevrele de resuscitare au dat rezultat, pentru celelalte două medicii intervenind în continuare şi încercând să le resusciteze.

UPDATE: Doi dintre bărbați, în vârstă de 50 respectiv 52 ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe echipul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora. Ulterior, un alt bărbat, 56 de ani, a decedat la spitalul din Botoșani. Bărbatul adus cu elicopterul de la fabrica de cașcaval din Botoșani, 43 de ani, la Iași, este în stare foarte gravă. Prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD, spune că acesta a mai făcut două stopuri cardiorespiratorii la Iași, fiind resuscitat de fiecare dată în Unitatea de Primire a Urgențelor.

TEXT INITIAL: Potrivit ISU Botoşani, cei patru bărbaţi au vârste cuprinse între 47 şi 56 de ani şi au căzut într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de caşcaval din localitatea Ibăneşti.

La faţa locului au intervenit cinci echipaje din cadrul Detaşamentului Dorohoi şi Botoşani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spaţii înguste, trei ambulanţe SMURD, dintre care şi cea de terapie intensivă mobilă, dar şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Victimele au fost scoase din bazin de către pompieri şi preluate de echipajele medicale aflate la faţa locului.

„Una dintre victime era conştientă şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au iniţiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare”, informează, la ora transmiterii acestei ştiri, ISU Botoşani.

La faţa locului a fost solicitat şi elicopterul SMURD Iaşi care aaterizat pe un teren viran de lângă fabrică.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii