anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Incredibil: Administratorii judiciari de la Fortus SA se sfâşie între ei!

GALERIE
Ruine Fortus - FOTO Andrei DISCA (16)
 • Ruine Fortus - FOTO Andrei DISCA (16)
- +

Insolvency Mureş, actualul administrator al firmei ieşene cere socoteală Management Reorganizare Lichidare S.P.R.L. pentru un decont care îl consideră nelegal.

Fostul aministrator judiciar al Fortus din Iaşi, cel care cere în instanţă falimentul societăţii pentru a recupera onorariul restant de peste 79 mii lei este găsit cu „musca pe căciulă” de către actualul administrator judiciar, Insolvency Mureş, prin reprezentantul Todor Ignaţie.  Management Reorganizare Lichidare S.P.R.L. prin reprezentantul Andronic Lucian Vasile este strâns cu uşa din cauza unui decont pe care l-a făcut anul trecut. Se pare că acesta şi-a decontat din banii Fortus până şi hârtia şi timbrele de la scrisori. Decontul, în valoare de 26.000 de lei vizează expedieri poştale, acte contabile şi cheltuieli de deplasare. În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă din 13 martie, a.c., reiese faptul că nu sunt destule probe la dosar care să justifice banii. Fostul administrator judiciar este obligat astfel să completeze dosarul cu un raport complet care să convingă creditorii. Ba mai mult, Todor Ignaţie îi cere lui Vasile Andronic să refactureze toate cheltuielile.

„Există unele cheltuieli (expedieri poştale) care nu sunt clare, nu se ştie dacă sunt sau nu pentru Fortus ori alte societăţi. Actele justificative sunt împărţite în trei categorii. Prima vizează actele contabile care într-adevăr se justifică, însă nu au fost facturate. A doua categorie vizează cheltuielile poştale, corespondenţe, dar din actele de procedură nu se poate stabili exact dacă se justifică. A treia categorie vizează cheltuieli de deplasare, de la Tg. Mureş la Iaşi. Acestea nu se pot deconta ca şi o cheltuială procedurală întrucât statutul profesional interzice acest lucru”, precizează  Teodor Ignaţie, actualul administrator judiciar al Fortus. La rândul său, fostul administrator spune că de trei termene încoace se tot discută de aceste cheltuieli şi că acestea au fost prezentate în raportul de activitate din luna august, anul trecut şi că în prezent nu există nici o contestaţie împotriva acelui raport.

În acest context, Gheorghe Chişcă, directorul Fortus susţine că fostul administrator  a cerut decontarea şi pentru timpii în care s-au consumat şi au prezidat şedinţele adunării creditorilor, deşi era o obligaţie de-a sa. De la începutul anului, alte două firme care cereau falimentul fostului colos Fortus au renunţat la cererea de deschidere a procedurii. Este vorba de SC TREMAG SA, care şi-a primit banii şi SC EUROMAX COMPANI SRL, care în ianuarie a cerut în instanţă falimentul, iar pe 21 februarie a renunţat la cerere. În ambele cazuri nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. În prezent, s-a stabilit un nou termen în cazul procesului de reorganizare, care va avea loc pe 8 iunie, la Tg. Mureş, în condiţiile în care, pe 12 iulie se împlineşte perioada maximă de prelungire pentru planul de reorganizare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Alexandru LĂZESCU

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Şansele Vestului de se opune acestui demers depind în bună măsură de soarta războiului din Ucraina şi de capacitatea sa de gestiona faliile politice şi societale interne. 

opinii

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Nichita DANILOV

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Oare cum ar fi salutat azi Florin să nu devină bătător la ochi pentru cei aliniaţi din punct de vedere ideologic corect? Ar fi avut curajul să rostească bună ziua? Din păcate, Florin Faifer nu a mai prins vremurile pe care le-a prorocit.

România fericită

Michael ASTNER

România fericită

Lunea trecută, de Ziua Mondială a Fericirii, presa de la noi a discutat raportul pe anul acesta (bazând pe datele din 2022) întocmit de Sustainable Development Solutions Network (Reţeaua de Soluţii de Dezvoltare Sustenabilă). Poate aţi aflat, poate v-a scăpat: în World Happiness Report (realizat pentru a zecea oară, dacă am înţeles bine) pe 2023, România se află pe locul 24! 

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Ciprian IFTIMOAEI

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Cu toţii suntem familiarizaţi cu discuţiile despre impactul digitalizării asupra pieţei muncii, despre expansiunea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), unde oferta de locuri de muncă este în creştere, despre pachetele salariale atractive în acest domeniu de vârf al economiei. 

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.