Incredibil: Nimeni nu ştie al cui este „Drumul hoţilor“!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Iată de ce şoferii ieşeni au parte de o astfel de bătaie de joc, de ani de zile!

Incredibil: Nimeni nu ştie al cui este „Drumul hoţilor“!

GALERIE
drumul hotilor trei fantani
  • drumul hotilor trei fantani
- +

Anunţ uluitor şi surprinzător făcut în plenul Camerei Deputaţilor, la interpelarea unui parlamentar de Iaşi, de un oficial al Ministerului Transporturilor. Acesta a spus că strada Trei Fântâni, aşa-numitul „Drum al Hoţilor“ dintre şoseaua Bucium şi şoseaua Tomeşti, nu se află în administrarea ministerului, aşa cum ieşenilor li s-a tot spus din 2010 încoace. Oficialii Primăriei ieşene au tot declarat în ultimii ani că nu investesc aici, deşi drumul arată ca după război, pentru că acesta nu mai este al lor  u cum a fost posibilă o astfel de enormitate birocratică? „După adoptarea deciziei, în 2010, nu s-a mai făcut protocolul de predare-primire“, spune oficialul guvernamental. Ce spune acum primarul Iaşului?

Iată de ce o importantă arteră de circulaţie din Iaşi este o adevărată bătaie de joc la adresa şoferilor: hotărârea de guvern privind trecerea străzii Trei Fântâni, aşa-numitul „Drum al Hoţilor“, de la Primăria Iaşi la Ministerul Transporturilor nu a fost niciodată pusă în aplicare. Cum este posibil aşa ceva, deşi ieşenilor li s-a spus ani de zile că acesta este la Guvern, pentru a prelungi pe acolo centura oraşului, şi că din acest motiv Primăria nu poate investi acolo pentru a-l face circulabil în condiţii decente? Nimeni nu pare a avea un răspuns. Un secretar de stat al autorităţii centrale a arătat cum a fost posibilă această neînţelegere: după adoptarea deciziei privind transferul, în 2010, nu a mai fost făcut demersul pentru încheierea protocolului de predare-primire a străzii, care trebuia făcut în maxim 30 de zile. Potrivit unor surse, abia în urmă cu câteva zile, Ministerul Transporturilor a început procedurile necesare pentru preluarea în administrare a străzii Trei Fântâni. Asta pentru că drumul este inclus în proiectul prelungirii variantei de trafic greu, din capăt CUG pe bulevardul Poitiers, investiţie pe care ar urma să o implementeze acest minister.

Buba: o canalizare nefăcută
 
În ce priveşte investiţia de prelungire pe aici a centurii, şefii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi (DRDP) au susţinut ieri că licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor va fi organizată în acest an. „Hotărârea de Guvern 203 din 17 martie 2010 nu a fost pusă în aplicare întrucât nu a fost semnat un proces-verbal de constatare şi identificare, şi nici nu a fost încheiat un protocol de predare-primire între Primăria Municipiului Iaşi şi CNAIR SA. Din cauza unor lucrări la sistemul de canalizare, în zona respectivă s-a stabilit, de comun acord cu autorităţile locale, elaborarea procesului-verbal de constatare şi identificare, şi a celorlalte documente, după finalizarea lucrărilor tehnico-edilitare mai sus menţionate“, a declarat secretarul de stat Maria Grigore din cadrul Ministerului Transporturilor, într-o intervenţie în plenul Camerei Deputaţilor. Discuţiile din Parlament au venit în contextul unei interpelări a deputatului PMP de Iaşi Petru Movilă, care a cerut lămuriri cu privire la situaţia juridică a „Drumului Hoţilor“. Secretarul de stat din cadrul acestui minister a mai spus, tot în plenul Camerei Deputaţilor, că, în perioada următoare, va putea fi semnat protocolul, după ce va fi finalizat procesul-verbal de constatare şi identificare.
 
Mihai Chirica: Nu puteam asfalta
 

„Drumul Hoţilor“ este o bătaie de joc la adresa şoferilor, de mai bine de 10 ani. Iar în ultimii ani Primăria nici nu a mai făcut vreo investiţie aici, nici măcar minimală, edilii, de la Gheorghe Nichita la Mihai Chirica, declarând mereu că acest drum nu mai este în administrarea instituţiei pe care o conduc. În lumina noilor informaţii anunţate ieri de oficialul din Guvern, pare, aşadar, de neînţeles cum ultimii primari ai Iaşului se aflau într-o confuzie atât de mare şi de impardonabilă. „La acest moment, responsabilitatea juridică pentru strada Trei Fântâni revine Primăriei“, a spus ieri deputatul Movilă, după intervenţia oficialului guvernamental. În schimb, primarul Mihai Chirica a spus ieri că municipalitatea nu s-a dezis niciodată de responsabilitatea juridică a drumului, ci este vorba despre responsabilitatea realizării şoselei de centură. Edilul a subliniat că, atât timp cât strada face parte din proiectul centurii, municipalitatea nu putea să vină cu o altă iniţiativă de reabilitare sau modernizare. „Important este ca Ministerul Transporturilor să înceapă lucrările la şoseaua de centură a Iaşului. Strada Trei Fântâni face parte din acest proiect de modernizare“, a declarat primarul. Anul trecut, în mediul politic au avut loc discuţii aprinse cu privire la situaţia dezastruoasă a străzii Trei Fântâni. Abia recent, drumul a suferit unele reparaţii minore.  

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.