Indicatoare alandala - Un sens unic abia introdus de Primărie lungeşte coada pe Galata până la pasaj Mircea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Indicatoare alandala - Un sens unic abia introdus de Primărie lungeşte coada pe Galata până la pasaj Mircea

GALERIE
sens unic2
  • sens unic2
- +

Instituirea sensului unic pe o stradă din Galata a stârnit nemulţumiri în rândul unor cetăţeni din zonă. Într-o sesizare primită la redacţie se arată că sensul unic nou introdus pe str. Crişului (dinspre str. Cerna spre str. Lotrului) mai mult încurcă decât fluidizează circulaţia în zonă. „Cei care folosesc acum această stradă sunt doar de la 5-6 blocuri. 

Pentru cei care vin dinspre Podu Roş, Ţesătura, Bucium, Tătăraşi şi circulă pe sub pasaj şi vor să meargă în Mircea pe str. Crişului, intrarea este interzisă”, a scris cititorul ZDI în sesizarea trimisă redacţiei. Măsura de instituire a sensului unic pe str. Crişului a fost anunţată de Primărie în vara anului trecut.

În acelaşi timp, municipalitatea anunţase la acea vreme alte două sensuri unice în zonă: pe str. Lotrului (sens de mers de la intersecţia cu strada Crişului până la intersecţia cu strada Cerna) şi pe str. Vămăşoaia (sens de mers dinspre strada Lotrului spre strada Crişului). Tot în vara anului trecut, Primăria a făcut public o listă de zeci de străzi din oraş unde urma să fie instituit sens unic. În ultimele luni, aceste măsuri au fost puse în aplicare în zone precum Centru, Păcurari, Copou, Tudor Vladimirescu, Cantemir sau Podu Roş.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.