Indolenţa din Primărie, plătită de toţi ieşenii cu 20.000 lei. Caz concret
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 24.10.2021

Indolenţa din Primărie, plătită de toţi ieşenii cu 20.000 lei. Caz concret

GALERIE
primaria
  • primaria
- +

Deşi Eugenia B. este în posesia unei sentinţe definitive, municipalitatea nu a găsit 1.000 mp pentru a o pune în posesie. Vorbim de aceeaşi municipalitate care dovedeşte că are şi hectare bune disponibile când o cer anumiţi dezvoltatori.

Ieşenii plătesc indolenţa municipalităţii. Primăria a fost condamnată la plata a peste 20.000 de lei, pentru că nu a găsit 1.000 mp pentru punerea în posesie a unei ieşence. Aceasta a făcut singurul lucru pe care-l mai putea face: a cerut judecătorilor ca Primăria să plătească până în ziua în care îşi va primi pământul.

După ani de proceste, tatălui Eugeniei B. i s-a recunoscut de către Tribunal dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 1.000 mp în municipiu, ca acţionar al unei foste Întreprin­deri Agricole de Stat. În baza hotărârii instanţei, omul a cerut să fie pus în posesie. Acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că a urmat un nou drum la Judecăto­rie. În 2013, Judecătoria a dispus obligarea comisiei municipale de fond funciar la punerea în posesie şi la întocmirea documentaţiei necesare pentru emiterea titlului de proprietate pentru cei 1.000 mp. Nici de această dată nu s-a întâmplat nimic, aşa că Eugenia B. s-a adresat iar instanţei, cerând obligarea Primăriei la plata a 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere a punerii în posesie.

„Refuzul comisiei locale de a pune în executare hotărârea judecătorească este de natură a constitui o ingerinţă în dreptul de proprietate al reclamantei şi a aduce atingere dreptului la un proces echitabil, drepturi consacrate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Având în vedere că pârâţii au refuzat în mod nejustificat executarea obligaţiei de a face stabilită prin titlul executoriu - Sentinţa Civilă din 2013 pronunţată de Judecătoria Iaşi, obligaţie ce nu poate fi îndeplinită decât de către pârâţi, instanţa va admite cererea reclamantei“, au menţio­nat magistraţii Judecătoriei, în 2015.

În aprecierea sumei de plată, judecătorii au luat în calcul valoarea terenului, stabilită în Raportul de Evaluare al Notarilor Publici, de 50.000 de euro. Magistraţii au stabilit ca penalitate suma de 0,1% din această valoare, respectiv 225 de lei pe zi. Abia din acest moment, rotiţele administrative au început să mişte. Anul trecut, Eugenia B. a înaintat o nouă acţiune, cerând plata efectivă a penalităţilor. Judecătoria a stabilit o sumă de 20.250 de lei, corespunzând unei întârzieri de 3 luni în punerea în aplicare a sentinţei din 2015. Comisia municipală de fond funciar a făcut apel, Tribunalul rămânând miercuri în pronunţare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.