anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă (P)

Indrăznește să crezi că România devine un paradis al infractorilor!

GALERIE
C.Alexe
  • C.Alexe
- +

Într-o intervenție publică, ca umare a demersurilor făcute pe lângă Ministerul de Interne și cel de Justiție, deputatul liberal Costel Alexe semnalează incapacitatea autorităților române de a asigura si guranța cetățenilor și de a monitoriza situația eliberărilor în bazalegii recursului compensatoriu.

“Am atras atenția public de nenumărate ori, am făcut interpelări, sesizări și adrese către autoritățile centrale pentru a stopa efectele unui demers pe cât de strâmb pe atât de periculos pentru si guranța publică: eliberările iresponsabile și fără studiu de impact social, fără monitorizare în baza legii recursului compensatoriu! http://www.cdep.ro/interpel/2018/i6281A.pdf

Iată că, oficial, Ministrul de Interne, Carmen Dan, recunoaște că Poliția Română nu știe, nu are informații și nici o evidență a persoanelor care au beneficiat de eliberare înainte de termen și care au recidivat, deși intră în atribuțiile instituției prelucrarea tuturor celor ce urmează a fi încarcerați! http://www.cdep.ro/interpel/2018/r6281A.pdf

Este strigător la cer indolența și incompetența cu care această secretară, ajunsă peste noapte ministru de interne, tratează o problemă care în doar un an a ajuns un flagel național: peste 12.000 de pușcăriași au fost eliberați înainte de termen din închisori, fără un studiu de impact, fără o atentă monitorizare, fără un plan de reintegrare socială!

Câteva mii din acesti "beneficiari" au recidivat în primele luni de libertate, lăsând în spate alte câteva mii de victime și familii îndurerate în urma violurilor, tâlhăriilor, crimelor comise!

Nu există oraș, nu există județ în România care să nu fi avut mediatizate zeci de cazuri ale ororilor săvârșite de acești ”beneficiari”, fapte deosebit de grave și brutale, îndreptate cu precădere împotriva femeilor, copiilor și bătrânelor, categorii sociale fără apărare!
Acest Guvern nu mai reprezintă interesele cetățenilor și nu are preocupări pentru binele societății, mai ales că înculise se pregătește atent momentul unei noi lovituri sociale: aministia și grațierea!

Conform cadrului legal de functionare: ”Inspectoratul General al Poliției Române are următoarele principale atribuții: coordonează şi îndrumă modul de aplicare a măsurilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice, precum şi a altor intereselegitime ale comunităţii”, a declarat deputatul Costel Alexe, presedintele PNL Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.