Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Comunicat de presă (P)

Indrăznește să crezi că România devine un paradis al infractorilor!

GALERIE
C.Alexe
  • C.Alexe
- +

Într-o intervenție publică, ca umare a demersurilor făcute pe lângă Ministerul de Interne și cel de Justiție, deputatul liberal Costel Alexe semnalează incapacitatea autorităților române de a asigura si guranța cetățenilor și de a monitoriza situația eliberărilor în bazalegii recursului compensatoriu.

“Am atras atenția public de nenumărate ori, am făcut interpelări, sesizări și adrese către autoritățile centrale pentru a stopa efectele unui demers pe cât de strâmb pe atât de periculos pentru si guranța publică: eliberările iresponsabile și fără studiu de impact social, fără monitorizare în baza legii recursului compensatoriu! http://www.cdep.ro/interpel/2018/i6281A.pdf

Iată că, oficial, Ministrul de Interne, Carmen Dan, recunoaște că Poliția Română nu știe, nu are informații și nici o evidență a persoanelor care au beneficiat de eliberare înainte de termen și care au recidivat, deși intră în atribuțiile instituției prelucrarea tuturor celor ce urmează a fi încarcerați! http://www.cdep.ro/interpel/2018/r6281A.pdf

Este strigător la cer indolența și incompetența cu care această secretară, ajunsă peste noapte ministru de interne, tratează o problemă care în doar un an a ajuns un flagel național: peste 12.000 de pușcăriași au fost eliberați înainte de termen din închisori, fără un studiu de impact, fără o atentă monitorizare, fără un plan de reintegrare socială!

Câteva mii din acesti "beneficiari" au recidivat în primele luni de libertate, lăsând în spate alte câteva mii de victime și familii îndurerate în urma violurilor, tâlhăriilor, crimelor comise!

Nu există oraș, nu există județ în România care să nu fi avut mediatizate zeci de cazuri ale ororilor săvârșite de acești ”beneficiari”, fapte deosebit de grave și brutale, îndreptate cu precădere împotriva femeilor, copiilor și bătrânelor, categorii sociale fără apărare!
Acest Guvern nu mai reprezintă interesele cetățenilor și nu are preocupări pentru binele societății, mai ales că înculise se pregătește atent momentul unei noi lovituri sociale: aministia și grațierea!

Conform cadrului legal de functionare: ”Inspectoratul General al Poliției Române are următoarele principale atribuții: coordonează şi îndrumă modul de aplicare a măsurilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice, precum şi a altor intereselegitime ale comunităţii”, a declarat deputatul Costel Alexe, presedintele PNL Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri