Inedit! 5 noi utilizări ale măştilor antivirale!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Inedit! 5 noi utilizări ale măştilor antivirale!

GALERIE
Patratel VINERI, 21 februarie 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 21 februarie 2020 - 1
- +

* Am întrebat aşa, de curiozitate, la nişte farmacii, dacă au măşti chirurgicale, de pus la nas; ni s-a răspuns cu un zâmbet care ne-a amintit zâmbetele unor vânzătoare de prin anii '80, de la magazinele alimentare, când întrebam dacă au carne / pastramă / cafea / lămâi etc. E un semn că lumea cumpără: cum nu s-au înmulţit brusc chirurgii, rezultă că le cumpără oamenii obişnuiţi, cei care se tem de noul virus (şi de cei vechi, că au mai multă experienţă). Am aflat din surse sigure că măştile astea chirurgicale sunt atât de căutate fiindcă mai au şi alte întrebuinţări, cam aşa:

* Mănânci usturoi şi te doare la bască (mai bine zis, la mască)! Usturoiul e gustos şi face mult bine organismului, dar se spune că omul care consumă zilnic usturoi este pe cât de sănătos, pe atât de singur. O mască pe faţă vă deschide noi orizonturi, de la căţei frecaţi prin sare, la mujdeiul de pe peşte sau din ciorba de burtă! Poftă bună!

* Colegii de serviciu mănâncă usturoi şi pute în tot biroul! Cu o mască pe faţă, uşor stropită cu o boare de parfum fin, puteţi scăpa de damfurile ieşite din şaorme, chiftele (exagerat de usturoiate, să nu se simtă carnea cam ofilită), răcituri, mititei şi tot ce îşi mai cumpără colegii dumneavoastră în pauza de masă.

* Glume de autobază la locul de muncă! O mască e formată din două elastice între care se află un dreptunghi textil; practic, masca este o praştie fără de crăcană (uşor de improvizat), cu care puteţi zvârli cocoloaşe, resturi de mâncare, cotoare de măr etc. în gura deschisă a colegului adormit. Tot la glume bune se pretează şi măştile celorlalţi, dacă au: când respectivii şi le scot (ca să fumeze, să bea cafele etc.), puteţi presăra pe ele piper sau boia de ardei iute. Efect garantat!

* Încă o utilizare: pe post de strecurătoare! De vreme ce masca asta chirurgicală este făcută să nu permită (chipurile!) accesul unor microorganisme, înseamnă că merge şi la strecurat vinul borşit, plin de musculiţe beţive înecate, la limpezit ciorbele de vită şi la băut din paharul colegului plecat până la closet.

* Chirurgicale sau nu, măştile astea sunt, la bază, măşti, care maschează. Cu una pe faţă şi un fes tras adânc, până la ochi, oricine vă poate confunda cu alt cetăţean care poartă mască pe faţă şi un fes tras adânc, până la ochi. E cam ca de Sărbători, când la fiecare colţ dai de câte un Moş Crăciun. Martorii oculari vor putea declara doar că "Suspectul care a spart sediul băncii purta mască şi fes, ca mai toţi de pe stradă".

* În fine, dacă purtaţi sau nu mască pentru a vă feri de viruşii din China este alegerea dumneavoastră; totuşi, verificaţi înainte ce scrie pe mască: pariu că e chinezească?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.