anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Inedit: centru de excelenţă online la Liceul de Informatică. Se pot înscrie elevi din tot Iaşul

GALERIE
liceul de informatica
 • liceul de informatica
- +

Elevii vor putea să afle de acasă răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică.

 

Două echipe de elevi susţinuţi de profesori de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi vor organiza un centru de excelenţă online la disciplinele STEM. Astfel, elevii claselor IX-X vor putea să afle răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică. Demersul este realizat de către echipele CyLiis şi CyLiis Peppers de la Liceul de Informatică, sub coordonarea profesorului de informatică Mirela Ţibu.

entrul de excelenţă pentru elevi este intitulat „pepp-to-pepp”, fiind adresat în principal elevilor claselor IX-X, urmând ca primele activităţi să se desfăşoare în luna noiembrie. Astfel, de luni până vinei, în intervalul orar 16 - 18, elevii vor putea afla răspuns la întrebările lor.  „Orice nelămurire sau curiozitate despre matematică, fizică şi informatică va fi aprofundată la aceste şedinţe şi astfel vrem să ajutăm şi să motivăm cât mai mulţi tineri să-şi descopere pasiunea pentru domeniile STEM”, au afirmat iniţiatorii proiectului.

Temele vor fi anunţate săptămânal, la fel şi ora desfăşurării şedinţelor, prima întâlnire urmând să aibă loc luni, 2 noiembrie. Activităţile vor fi susţinute de membrii şi voluntarii echipei CyLiis Peppers, tineri cu numeroase rezultate în ultimii ani la etape naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor avizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Întâlnirile se vor desfăşura online, pe platforma Microsoft Teams. La acest centru de excelenţă se pot înscrie şi elevi de la alte unităţi şcolare din judeţ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.