Inedit: centru de excelenţă online la Liceul de Informatică. Se pot înscrie elevi din tot Iaşul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Inedit: centru de excelenţă online la Liceul de Informatică. Se pot înscrie elevi din tot Iaşul

GALERIE
liceul de informatica
  • liceul de informatica
- +

Elevii vor putea să afle de acasă răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică.

 

Două echipe de elevi susţinuţi de profesori de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi vor organiza un centru de excelenţă online la disciplinele STEM. Astfel, elevii claselor IX-X vor putea să afle răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică. Demersul este realizat de către echipele CyLiis şi CyLiis Peppers de la Liceul de Informatică, sub coordonarea profesorului de informatică Mirela Ţibu.

entrul de excelenţă pentru elevi este intitulat „pepp-to-pepp”, fiind adresat în principal elevilor claselor IX-X, urmând ca primele activităţi să se desfăşoare în luna noiembrie. Astfel, de luni până vinei, în intervalul orar 16 - 18, elevii vor putea afla răspuns la întrebările lor.  „Orice nelămurire sau curiozitate despre matematică, fizică şi informatică va fi aprofundată la aceste şedinţe şi astfel vrem să ajutăm şi să motivăm cât mai mulţi tineri să-şi descopere pasiunea pentru domeniile STEM”, au afirmat iniţiatorii proiectului.

Temele vor fi anunţate săptămânal, la fel şi ora desfăşurării şedinţelor, prima întâlnire urmând să aibă loc luni, 2 noiembrie. Activităţile vor fi susţinute de membrii şi voluntarii echipei CyLiis Peppers, tineri cu numeroase rezultate în ultimii ani la etape naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor avizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Întâlnirile se vor desfăşura online, pe platforma Microsoft Teams. La acest centru de excelenţă se pot înscrie şi elevi de la alte unităţi şcolare din judeţ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.