Inedit: centru de excelenţă online la Liceul de Informatică. Se pot înscrie elevi din tot Iaşul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

Inedit: centru de excelenţă online la Liceul de Informatică. Se pot înscrie elevi din tot Iaşul

GALERIE
liceul de informatica
  • liceul de informatica
- +

Elevii vor putea să afle de acasă răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică.

 

Două echipe de elevi susţinuţi de profesori de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi vor organiza un centru de excelenţă online la disciplinele STEM. Astfel, elevii claselor IX-X vor putea să afle răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică. Demersul este realizat de către echipele CyLiis şi CyLiis Peppers de la Liceul de Informatică, sub coordonarea profesorului de informatică Mirela Ţibu.

entrul de excelenţă pentru elevi este intitulat „pepp-to-pepp”, fiind adresat în principal elevilor claselor IX-X, urmând ca primele activităţi să se desfăşoare în luna noiembrie. Astfel, de luni până vinei, în intervalul orar 16 - 18, elevii vor putea afla răspuns la întrebările lor.  „Orice nelămurire sau curiozitate despre matematică, fizică şi informatică va fi aprofundată la aceste şedinţe şi astfel vrem să ajutăm şi să motivăm cât mai mulţi tineri să-şi descopere pasiunea pentru domeniile STEM”, au afirmat iniţiatorii proiectului.

Temele vor fi anunţate săptămânal, la fel şi ora desfăşurării şedinţelor, prima întâlnire urmând să aibă loc luni, 2 noiembrie. Activităţile vor fi susţinute de membrii şi voluntarii echipei CyLiis Peppers, tineri cu numeroase rezultate în ultimii ani la etape naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor avizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Întâlnirile se vor desfăşura online, pe platforma Microsoft Teams. La acest centru de excelenţă se pot înscrie şi elevi de la alte unităţi şcolare din judeţ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.