anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Inedit la Iaşi: ghid prin telefon la trei muzee

GALERIE
Vizitatori-palat1
 • Vizitatori-palat1
- +

Trei muzee din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi vor avea un nou ghid, de această dată unul automatizat. Proiectul HERO.dot este implementat în premieră în Europa, iar vizitatorii Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“ de la Palatul Culturii, ai Muzeului Etnografic al Moldovei sau ai Palatului Memorial „Alexandru Ioan Cuza“ de la Ruginoasa pot afla povestea exponatelor sau a clădirii direct pe telefonul personal. 

Ceea ce aduce nou acest proiect este faptul că serviciul nu necesită alt dispozitiv decât telefonul personal, indiferent de generaţia dispozitivului, deoarece informaţiile se primesc telefonic, prin intermediul unor pasaje audio înregistrate. Vizitatorii vor putea achiziţiona la începerea vizitei un pachet care conţine un pliant ce conţine la rândul lui şi un cod pin unic, utilizabil pe perioada întregii zile, dar şi o pereche de căşti pentru a nu deranja pe cei din jur sau pentru ca vizitatorii să nu fie nevoiţi să stea cu telefonul la ureche. Serviciul oferit este atât în limba română, dar şi în limba engleză, iniţiatorii programului urmând să pregătească prezentări şi în limba franceză şi germană. De asemenea, pliantul şi căştile vor fi primite de către vizitatori prin intermediul unui automat amplasat la intrare, audioghidurile fiind accesate la numărul de telefon 19019, iar pentru achiziţionarea acestora se plăteşte suma de 10 lei. Vizitatorii vor putea consulta ghidul de pe pliant, iar pentru a asculta informaţiile nu trebuie decât să formeze codul corespunzător obiectivului vizat. De asemenea, informaţiile pot fi ascultate până la ora 24 a acelei zile. Tariful perceput pentru convorbirile telefonice este cel din reţeaua naţională. Astfel, în cazul unui abonament, sau altă situaţie, se deduc „minutele naţionale“.

HERO.dot - Serviciul Unic Naţional de Audioghid Turistic prin telefon, cuprinde 100 de povestioare despre exponate, textele şi înregistrările fiind realizate de către participanţii la acest proiect. Serviciul este implementat de către SC INFOHERODOT SRL IAŞI, în colaborare cu proprietarul serviciului, SC SPES CONSULTING.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.