Inedit la Iaşi: ghid prin telefon la trei muzee
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Inedit la Iaşi: ghid prin telefon la trei muzee

GALERIE
Vizitatori-palat1
  • Vizitatori-palat1
- +

Trei muzee din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi vor avea un nou ghid, de această dată unul automatizat. Proiectul HERO.dot este implementat în premieră în Europa, iar vizitatorii Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“ de la Palatul Culturii, ai Muzeului Etnografic al Moldovei sau ai Palatului Memorial „Alexandru Ioan Cuza“ de la Ruginoasa pot afla povestea exponatelor sau a clădirii direct pe telefonul personal. 

Ceea ce aduce nou acest proiect este faptul că serviciul nu necesită alt dispozitiv decât telefonul personal, indiferent de generaţia dispozitivului, deoarece informaţiile se primesc telefonic, prin intermediul unor pasaje audio înregistrate. Vizitatorii vor putea achiziţiona la începerea vizitei un pachet care conţine un pliant ce conţine la rândul lui şi un cod pin unic, utilizabil pe perioada întregii zile, dar şi o pereche de căşti pentru a nu deranja pe cei din jur sau pentru ca vizitatorii să nu fie nevoiţi să stea cu telefonul la ureche. Serviciul oferit este atât în limba română, dar şi în limba engleză, iniţiatorii programului urmând să pregătească prezentări şi în limba franceză şi germană. De asemenea, pliantul şi căştile vor fi primite de către vizitatori prin intermediul unui automat amplasat la intrare, audioghidurile fiind accesate la numărul de telefon 19019, iar pentru achiziţionarea acestora se plăteşte suma de 10 lei. Vizitatorii vor putea consulta ghidul de pe pliant, iar pentru a asculta informaţiile nu trebuie decât să formeze codul corespunzător obiectivului vizat. De asemenea, informaţiile pot fi ascultate până la ora 24 a acelei zile. Tariful perceput pentru convorbirile telefonice este cel din reţeaua naţională. Astfel, în cazul unui abonament, sau altă situaţie, se deduc „minutele naţionale“.

HERO.dot - Serviciul Unic Naţional de Audioghid Turistic prin telefon, cuprinde 100 de povestioare despre exponate, textele şi înregistrările fiind realizate de către participanţii la acest proiect. Serviciul este implementat de către SC INFOHERODOT SRL IAŞI, în colaborare cu proprietarul serviciului, SC SPES CONSULTING.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.