Inedită expoziţie de gravură la Palat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Inedită expoziţie de gravură la Palat

GALERIE
expozitie gravura
  • expozitie gravura
- +

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, alături de Asociaţia Gravorilor din Grecia (Greek Printmakers' Association), pregătesc în această săptămână vernisajul unei expoziţii menite să prezinte publicului ieşean arta gravurii contemporane greceşti. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5-31 ianuarie, vernisajul putând fi urmărit online miercuri, 6 ianuarie, începând cu ora 18.00, pe pagina de Facebook  a Palatului Culturii din Iaşi. 

Proiectul expoziţional propune spre vizitare lucrările a 43 de artişti vizuali, membri ai Asociaţiei Gravorilor din Grecia, precum şi ale gravorilor care au răspuns apelului lansat de aceasta. Artişti provenind din medii diferite, cu vârste diferite, participă cu lucrări din colecţii personale, ce ilustrează tehnici şi abordări variate ale mediului specific gravurii.

Astfel, expoziţia, în ansamblul său, oferă o perspectivă asupra gravurii greceşti din ultimii ani. Expoziţia este curatoriată de Asociaţia Gravorilor din Grecia şi are drept scop creşterea gradului de cunoaştere de către publicul larg a gravurii contemporane din Grecia. De asemenea, membrii acestei asociaţii îşi manifestă regreul că nu vor putea participa la vernisaj din cauza restricţiilor de călătorie impuse de actuala situaţie a răspândirii virusuui Covid-19. Totuşi, cei interesaţi pot urmări pe site-ul http://haraktes.gr diferite materiale foto şi video surprinse în cadrul acestui proiect.

Publicul ieşean va putea vizita expoziţia  luna aceasta, cu respectarea normelor de siguranţă sanitară, de marţi până duminică, între orele 10 şi 17, ultimul bilet putând fi achiziţionat la ora 16,30.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.