Inedită expoziţie de gravură la Palat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Inedită expoziţie de gravură la Palat

GALERIE
expozitie gravura
  • expozitie gravura
- +

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, alături de Asociaţia Gravorilor din Grecia (Greek Printmakers' Association), pregătesc în această săptămână vernisajul unei expoziţii menite să prezinte publicului ieşean arta gravurii contemporane greceşti. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5-31 ianuarie, vernisajul putând fi urmărit online miercuri, 6 ianuarie, începând cu ora 18.00, pe pagina de Facebook  a Palatului Culturii din Iaşi. 

Proiectul expoziţional propune spre vizitare lucrările a 43 de artişti vizuali, membri ai Asociaţiei Gravorilor din Grecia, precum şi ale gravorilor care au răspuns apelului lansat de aceasta. Artişti provenind din medii diferite, cu vârste diferite, participă cu lucrări din colecţii personale, ce ilustrează tehnici şi abordări variate ale mediului specific gravurii.

Astfel, expoziţia, în ansamblul său, oferă o perspectivă asupra gravurii greceşti din ultimii ani. Expoziţia este curatoriată de Asociaţia Gravorilor din Grecia şi are drept scop creşterea gradului de cunoaştere de către publicul larg a gravurii contemporane din Grecia. De asemenea, membrii acestei asociaţii îşi manifestă regreul că nu vor putea participa la vernisaj din cauza restricţiilor de călătorie impuse de actuala situaţie a răspândirii virusuui Covid-19. Totuşi, cei interesaţi pot urmări pe site-ul http://haraktes.gr diferite materiale foto şi video surprinse în cadrul acestui proiect.

Publicul ieşean va putea vizita expoziţia  luna aceasta, cu respectarea normelor de siguranţă sanitară, de marţi până duminică, între orele 10 şi 17, ultimul bilet putând fi achiziţionat la ora 16,30.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.