Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Ne-a tras de mânecă aşadar amicul Archibald Tănase asupra unei afirmaţii a madamei Cozet de la USR, după negocierile cu Chirică, care spunea că a pus condiţia ca aparatul de angajaţi al Primăriei să fie redus drastic, dând ca exemplu premăria Berlinului, care ar avea 200 de amploaiaţi, spunea ea. Pentru că nu i-a replicat nimeni până acum la aşa onomatopee, am zis că musai s-o facem noi, ca să nu rămânem careva cu vreo impresie greşită.

De-un par egzamplu, la ceea ce e similar primăriei Berlinului, noi am găsit 22.000 de amploaiaţi. Iar în ceea ce priveşte Rathaus Berlin, aşa cum e acolo, adică o combinaţie cu guvernoratul landului, sunt în total vreo 160 de mii, la o populaţie de 4 milioane. Să-i acordăm totuşi o scuză madamei, că poate a dat o căutare în grabă pe Google înainte de negocieri, că nu avea agenda făcută, şi a nimerit peste altceva. De-un par egzamplu, iote un site real de localitate, de la fraţii noştri: https://berlinmd.gov/, ca să nu mai spunem de SUA unde sunt vreo câteva duzini de Berlinuri. Sau un altul de peste ocean, https://london.ca/, din Canada, dacă voia documentare mai amplă.

Bine, aicea şi Chirică, dacă să grăbea şi el la fel, putea folosi ceva date din satul Iaşi, comuna Gorj, care există dacă nu ştiaţi. Şi, iote, ar fi fost cui pe cui la negocieri: de la egal la egal...

PS: Spun unii că, în conflictul Cîţu-USR, Orban a jucat în echipa a doua, cu ultimii. Hm, cică cineva se bucură la Iaşi...

Pentru că, iată, tot s-au încontrat la parlament până la contact fizic cele două senatoare de Iaşi, am zis că merită şi alegătorii acestora să nu fie privaţi de posibilitatea de a face şi ei un prognostic referitor la cum cred ei că s-ar putea finaliza acest meci ce se anunţă full contact. Aşadar, dragilor, iată-le: puteţi începe pariurile! 

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.