Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Ne-a tras de mânecă aşadar amicul Archibald Tănase asupra unei afirmaţii a madamei Cozet de la USR, după negocierile cu Chirică, care spunea că a pus condiţia ca aparatul de angajaţi al Primăriei să fie redus drastic, dând ca exemplu premăria Berlinului, care ar avea 200 de amploaiaţi, spunea ea. Pentru că nu i-a replicat nimeni până acum la aşa onomatopee, am zis că musai s-o facem noi, ca să nu rămânem careva cu vreo impresie greşită.

De-un par egzamplu, la ceea ce e similar primăriei Berlinului, noi am găsit 22.000 de amploaiaţi. Iar în ceea ce priveşte Rathaus Berlin, aşa cum e acolo, adică o combinaţie cu guvernoratul landului, sunt în total vreo 160 de mii, la o populaţie de 4 milioane. Să-i acordăm totuşi o scuză madamei, că poate a dat o căutare în grabă pe Google înainte de negocieri, că nu avea agenda făcută, şi a nimerit peste altceva. De-un par egzamplu, iote un site real de localitate, de la fraţii noştri: https://berlinmd.gov/, ca să nu mai spunem de SUA unde sunt vreo câteva duzini de Berlinuri. Sau un altul de peste ocean, https://london.ca/, din Canada, dacă voia documentare mai amplă.

Bine, aicea şi Chirică, dacă să grăbea şi el la fel, putea folosi ceva date din satul Iaşi, comuna Gorj, care există dacă nu ştiaţi. Şi, iote, ar fi fost cui pe cui la negocieri: de la egal la egal...

PS: Spun unii că, în conflictul Cîţu-USR, Orban a jucat în echipa a doua, cu ultimii. Hm, cică cineva se bucură la Iaşi...

Pentru că, iată, tot s-au încontrat la parlament până la contact fizic cele două senatoare de Iaşi, am zis că merită şi alegătorii acestora să nu fie privaţi de posibilitatea de a face şi ei un prognostic referitor la cum cred ei că s-ar putea finaliza acest meci ce se anunţă full contact. Aşadar, dragilor, iată-le: puteţi începe pariurile! 

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri