anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ingenioșii cultivatori de canabis cu „plantaţie“ în beci, tot sub lupa DIICOT

GALERIE
cultura-canabis-beci
  • cultura-canabis-beci
- +

Acuzaţii, toţi tineri ieşeni, se află în atenţia structurii locale DIICOT. Trei dintre ei sunt în arest, iar un al patrulea în arest la domiciliu, Procurorii au descoperit, în timpul percheziţiilor, o adevărată plantaţie de canabis într-un beci special amenajat pentru creşterea plantelor halucinogene. Lumina era oferită plantelor de lămpi puternice, ce suplineau lumina solară.

Procurorii DIICOT continuă investigaţia în cazul traficanţilor de droguri care îşi cultivau singuri „marfa“. Mai multe persoane au fost audiate deja în acest caz, existând posibilitatea ca şi alţi tineri să fie puşi sub acuzare. De asemenea, procurorii DIICOT urmează să solicite instanţei prelungirea arestării preventive pentru cei trei tineri aflaţi deja în arest, dar şi a arestului la domiciliu în cazul celui de-al patrulea inculpat.

Vindeau şi ecstasy

Potrivit DIICOT, unul dintre suspecţii din acest dosar este Ale­xandru Mihai Botezatu, care ar fi comercializat MDMA (ecstasy) în perioada noiembrie 2015 - ianu­arie 2016. El ar fi intrat primul în vi­zorul anchetatorilor, în urma cer­cetărilor reieşind că şi Constantin Codrin Iacob şi Sebastian Andrei Vlădianu era implicaţi în comercializarea de stupefiante în Iaşi. Cei doi vindeau doar marijuana, au precizat anchetatori. De asemenea, cei doi oferea droguri şi gratuit unor consumatori din judeţ.

„De asemenea, inculpaţii Iacob Codrin Con­stantin, Vlădianu Andrei Sebastian şi Stan Mihai zis Dănuţ au în­fiinţat mai multe culturi ilicite de canabis, în vederea obţinerii dro­gurilor de risc (canabis) necesare consumului propriu, cât şi comercializării. În acest sens au comandat pe site-urile de profil seminţe, pă­mânt, substanţe de fertilizare şi in­stal­aţii necesare cultivării canabisului, bunuri pe care le-au recepţionat prin intermediul socie­tăţilor de curierat care se ocupă cu expedierea coletelor“, au precizat procurorii DIICOT.

Lămpi puse în beci

Anchetatorii au mai arătat că, atunci când au realizat percheziţii la locuinţa lui Mihai Stan, au descoperit în beciul casei acestuia o cultură de canabis. Beciul era compartimentat cu ajutorul unui suport de lemn pe care era prinsă o folie din aluminiu, în acesta fiind desco­perite: un pulverizator, două găleţi cu apă, un ventilator, cinci saci de pământ, săculeţe de mici dimensiuni folosiţi pentru germinarea seminţe­lor, dar şi mai multe ghivece ce conţineau câte o plantă de canabis. De asemenea, pe tavanul încăperii erau suspendare trei lămpi ce iluminau şi încălzeau plantaţia.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate un număr de 94 plante mature de canabis şi 51 plante imature de canabis, precum şi bunuri şi substanţe utilizate pentru fertilizarea plan­te­lor de canabis. În plantele ri­dicate cu ocazia per­cheziţiilor do­miciliare s-a pus în evidenţă Tetra­hi­drocannabinol (THC), com­pus biosintetizat de planta canabis“, au mai arătat pro­curorii DIICOT.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.