Îngerul păzitor al animalelor abandonate este la Botoșani: medicul Daniel Bejinariu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Îngerul păzitor al animalelor abandonate este la Botoșani: medicul Daniel Bejinariu

GALERIE
veterinar-botosani
 • veterinar-botosani
- +

Inimă de aur! Daniel Bejinariu, un medic veterinar din Botoşani, îngrijeşte animăluţe abandonate, abuzate sau accidentate. El şi-a transformat casa şi curtea într-un uriaş adăpost, unde tratează atât animale domestice, cât şi sălbatice, salvate de la moarte. Acesta se bazează pe resurse proprii şi pe donaţii.

În satul Hudum, la şase kilometri de Botoşani, se află locuinţa-clinică a medicului Daniel Bejinariu, un tânăr de 30 de ani care şi-a dorit să fie veterinar încă din copilărie. În jurul casei, pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi, el a rdicat adăposturi profesionale, împrejmuiri şi tot felul de spaţii, unde locuiesc sute de suflete - de la păsări şi pisici până la capre şi cai. Toate sunt animale abandonate, abuzate sau victime ale accidentelor rutiere. Fără nici o finanţare, doar din resurse proprii şi din donaţii ale iubitorilor de animale, veterinarul tratează, salvează vieţi, hrăneşte şi încearcă să schimbe mentalităţi privind protecţia animalelor.

Daniel Bejinariu a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi a deschis un cabinet veterinar în Botoşani, împreună cu doi prieteni. Ei au demarat o impresionantă campanie de sterilizare gratuită, inclusiv în sate, de unde erau aduşi foarte mulţi pui de câine. Astfel, au fost făcute nu mai puţin de 11.000 de sterilizări. În timp, doctorul Bejinariu a creat o adevărată reţea de voluntari, stabilind inclusiv contacte cu iubitori de animale din Germania.

Cu ajutorul voluntarilor şi al donaţiilor, medicul botoşănean şi-a transformat curtea casei şi un teren alăturat într-un uriaş adăpost-clinică, unde tratează animăluţele. Are găini, păuni, capre, cai, pisici, bufniţe, berze, chiar şi căprioară. ”Am început cu 20 de animale, am ajuns la 60 şi am zis că ne oprim. Acum avem 180 de pisici, fără să punem la socoteală celelalte animale”, povesteşte Bejinariu.

Aflați amănunte de pe click.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X