anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Inginerii Porsche de la Cluj dezvoltă software pentru creşterea gradului de digitalizare a maşinilor

GALERIE
porsche
 • porsche
- +

Inginerii Porsche Engineering Cluj-Napoca lucrează la dezvoltarea unor proiecte de software care fac să crească gradul de digitalizare a automobilului, acestea având şanse să fie integrate în viitorul model de autoturism Panamera, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Malte Radmann, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că pentru subsidiara locală se caută tineri ingineri de software şi ingineri mecanici talentaţi, care să deţină cunoştinţe tehnice în domeniu.

„Porsche Engineering Cluj-Napoca, subsidiară înfiinţată în 2015, îşi propune completarea echipei, ajungând la 20 de ingineri de software şi ingineri mecanici, până la finalul acestui an. Căutăm tineri ingineri de software şi ingineri mecanici talentaţi, care să deţină cunoştinţe tehnice în domeniu, să fie pasionaţi de ingineria auto. Să fie deschişi către provocările din domeniul mobilităţii şi al dezvoltării de autovehicule, care fac să crească gradul de digitalizare a automobilului. Suntem într-un moment de cotitură al industriei auto, în care aceasta se regândeşte, se reinventează şi vorbim de mobilitate electronic, digitalizare, conectivitate, aspecte noi care capătă o importanţă deosebită“, a spus Radmann.

Dirk Lappe, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH, a declarat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă că într-o eră a digitalizării, tot oamenii vor fi cei care vor duce lucrurile mai departe. 

„Din punct de vedere al dezvoltării, ne concentrăm pe sisteme şi derivate, care se referă la dezvoltarea de maşini şi sisteme, a părţilor din maşini, apoi avem partea de testare, care începe în lumea virtual şi continuă la centrul de testare al maşinilor din Italia. Lucrăm pe partea de digitalizare, mobilitatea electronică şi comunicarea între maşini. Megaten­dinţele din industria auto merg spre soluţii privind asistenţa şoferului, pe condus autonom, mobilitatea electronică, dar trebuie să lucrăm şi la dezvoltarea automobilelor, la şasiu, trenuri de rulare şi alte componente. În urma acestor tendinţe, partea de dezvoltare de software din industria auto explodează. Dezvoltarea de soluţii noi de software va fi rolul noului nostru centru din Cluj-Napoca, ne trebuie şi ingineri de software, dar care au o perspectivă clară despre industria auto, iar ceea ce dezvoltăm aici are şanse mari să ajungă pe viitorul model Panamera, pe stradă“, a spus Lappe.

Compania îşi doreşte să se implice activ în mediul academic din domeniul ingineriei auto, semnând deja un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), care va rezulta în lansarea, anul viitor, a unui program de masterat în inginerie auto, fiind, de asemenea, iniţiate discuţii cu Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB).

În afara programului de masterat în inginerie auto, parteneriatul dintre Porsche Engineering şi UTCN, care vizează atât studenţii din ultimul an, cât şi studenţii masteranzi, va consta în prelegeri şi seminarii specializate, susţinute de inginerii cu experienţă ai Porsche Engineering. În plus, studenţii cu cele mai bune rezultate la specializarea inginerie auto vor primi 25 de burse din partea companiei.

Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este cea de-a şasea filială a companiei, completând gama de servicii furnizate de celelalte unităţi din Weissach şi Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China) şi Nardò (Italia).

Porsche Engineering Romania este specializată pe dezvoltarea de software şi pe transformarea digitală a automobilelor, cu o preocupare constantă pentru dezvol­tarea integrală a autovehiculului. Porto­foliul de servicii al subsidiarei locale variază de la dezvoltarea de software şi funcţii digitale noi pentru automobile, până la activităţi ulterioare precum simulare şi construcţie.

Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach (Germania), este un furnizor de servicii premium de inginerie pentru industria auto, pentru industria de componente auto şi alte sectoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.