anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Inginerii şi directorii din bănci, mai bine plătiţi decât în Ungaria

GALERIE
ingineri_26efeecdca
 • ingineri_26efeecdca
- +

Domeniul ingineriei şi producţiei este puternic influenţat de producţia de automobile în toate ţările din Europa Centrală şi de Est.

Cele mai bine plătite locuri de muncă în România sunt în domeniile inginerie şi producţie (cu un maxim de 30.000 de euro/an), servicii bancare şi financiare (67.000 euro/an), contabilitate şi asigurări (108.000 euro/an), niveluri comparabile cu cele din Cehia, Ungaria sau Turcia. Compania Grafton Recruitment, activă în domeniul recrutării din Europa, a realizat un studiu privind nivelul salariilor din Europa Centrală şi de Est în anul fiscal 2013/2014. Studiul relevă schimbările care au loc pe piaţa forţei de muncă din Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, România, Lituania şi Turcia, în domenii precum IT şi telecomunicaţii, farmaceutic şi sănătate, inginerie şi producţie, logistică şi achiziţii, servicii bancare şi financiare, contabilitate şi asigurări, vânzări şi marketing, resurse umane şi administraţie, centre de contact, centre de servicii partajate şi BPO, construcţii şi proprietăţi. Potrivit studiului, cele mai bine plătite locuri de muncă în România sunt în domeniile inginerie şi producţie, servicii bancare şi financiare, contabilitate şi asigurări. “În ultimii ani, piaţa muncii este într-o continuă schimbare. Informaţiile oferite de cercetarea noastră cu privire la evoluţia salariilor din diverse domenii de activitate din România şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est reprezintă fundaţia în baza căreia analizăm şi selectăm cei mai buni candidaţi pentru clienţii noştri”, a declarat Robert Kicsi, country manager Grafton Recruitment România. Domeniul ingineriei şi producţiei este puternic influenţat de producţia de automobile în toate ţările din Europa Centrală şi de Est. În acest domeniu, România se află pe primul loc în regiune, în condiţiile în care un inginer automatist are cel mai mare salariu din regiune, de 30.000 de euro pe an, în comparaţie cu Turcia - 26.000 de euro şi Cehia - 24.000 euro anual. Peste tot în Europa, băncile au fost supuse deja unui proces de restructurare şi de reducere a costurilor. La salarii în acest domeniu, România are cel mai bine plătit settlements manager, cu 67.000 de euro/ an, fiind îndeaproape urmată de Ungaria cu 60.000 euro şi Slovacia cu 36.000 de euro. Domeniul contabil şi cel al asigurărilor a fost relativ stabil în ultimul an, neînregistrându-se o creştere a salariilor. România se clasează pe locul doi cu un salariu de 108.000 de euro pe an, pe care îl primeşte un director financiar, pe locul întâi aflându-se Polonia cu 145.960 de euro pe an. Salariile din domeniul IT au crescut cu 5-10% în toate ?ările care au fost incluse în studiu. În România, salariile au crescut cu 8%. De exemplu, un director IT român câştigă un salariu de maximum 53.000 de euro pe an, clasându-se pe locul 5 din cele 7 ţări menţionate. Cel mai bine plătit director de IT se află în Turcia, având un salariu de 70.400 de euro/an.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.