Ingratitudine: părinţii şi-au luat înapoi casa donată fiicei şi ginerelui
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Ingratitudine: părinţii şi-au luat înapoi casa donată fiicei şi ginerelui

GALERIE
batrani-agresat-batut-violenta
  • batrani-agresat-batut-violenta
- +

Doi ieşeni din Valea Lupului au făcut greşeala vieţii lor când şi-au transformat propria casă în cadou de nuntă pentru fiica şi ginerele lor. În noiembrie 2017, cei doi seniori le-au donat casa cu patru camere tinerilor, rezervându-şi dreptul de uzufruct viager, ceea ce însemna că vor continua să locuiască în casa respectivă până la sfârşitul vieţii.

Cei patru locuiau astfel împreună, iar totul părea să decurgă normal, până în august 2019. La această dată, tinerii au schimbat încuietorile uşii de acces, pe când părinţii erau plecaţi în concediu.

Seniorii şi-au făcut alte chei, dar, în mai 2020, încuietorile au fost schimbate din nou. În septembrie 2019, pe fondul unor discuţii legate de contractele de utilităţi, fata şi-a insultat părinţii şi mai ales pe mama sa, cu apelative obscene.

În decembrie, ginerele a făcut acelaşi lucru şi, mai mult, şi-a îmbrâncit soacra afară din casă. În mai 2020, discuţiile despre o factură la gaz au degenerat, tinerii ar fi făcut din nou scandal, dând-o pe femeie afară din casă. Ginerele i-a aruncat nişte bani în faţă, insultându-şi socrii cu apelative precum "beţivani" sau "prostălani".

Afirmaţiile seniorilor au fost confirmate de un martor, care s-a declarat marcat de modul în care cei doi copii şi-au putut jigni părinţiii.

Cazul a ajuns în instanţă, seniorii cerând revocarea donaţiei. Conform legii, donaţia poate fi revocată pentru ingratitudine şi pentru neexecutarea sarcinilor la care s-a obligat beneficiarul. Sunt considerate manifestări de ingratitudine situaţiile în care donatarul atentează la viaţa donatorului, se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de acesta sau în care refuză să-l ajute cu alimente.

"Pârâţii au acţionat într-o manieră incompatibilă cu obligaţia generală de recunoştinţă pe care un donatar trebuie să o aibă faţă de donator şi, mai mult decât atât, au adus donatorilor injurii, insulte ce au lezat demnitatea acestora. Instanţa reţine că agresivitatea verbală şi chiar cea fizică a donatarilor faţă de donatori se încadrează în nivelul de gravitate prevăzut de legea civilă fiind suficient pentru a atrage revocarea donaţiei", au apreciat magistraţii Judecătoriei, care au dispus restituirea de către cei doi tineri a casei primite ca donaţie.

Aceştia nu au depus nicio întâmpinare la plângerea seniorilor şi nici nu s-au prezentat în instanţă atunci când au fost citaţi pentru interogatoriu. Ei mai pot face totuşi apel împotriva sentinţei până pe 8 mai.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.