Îngrijiri paliative în sistem integrat, la Arcadia (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Îngrijiri paliative în sistem integrat, la Arcadia (P)

GALERIE
comunicat-print_paliatie
 • comunicat-print_paliatie
- +

Îngrijirea paliativă are ca scop principal îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora, prin prevenirea și înlăturarea suferinței, identificarea precoce, evaluarea corectă și tratamentul durerii și al altor aspecte fizice, psihosociale și spirituale. La Arcadia, accentul este pus pe asigurarea tuturor serviciilor medicale și de suport specifice etapei de boală cronică progresivă, confortul oferit pacientului și familiei acestuia, facilitarea contactului social și a relației pacientului cu membrii familiei și pe menținerea unui program de viață cât mai apropiat de cel normal, chiar și pe durata spitalizării.

Implementarea continuă a măsurilor speciale oferă un înalt grad de siguranță pacienților internați în secția de îngrijiri paliative, chiar și în contextul pandemiei.

Avantajele pacientului în secția de paliație Arcadia

Cu sediul în cel mai mare Spital multidisciplinar privat din regiunea de Nord Est, departamentul de îngrijiri paliative Arcadia oferă numeroase avantaje pentru pacienți și pentru familia acestora:

 • servicii medicale și de îngrijire integrate, pentru asigurarea unei cât mai bune calități a vieții pacientului;
 • cazare în condiții excelente, în rezerve cu 1 sau 2 paturi;
 • echipă complexă multidisciplinară: Paliație, Medicină Internă, Psihiatrie, Psihologie, Kinetoterapie;
 • medicație specifică îngrijirilor paliative pentru controlul simptomelor și al durerii;
 • supraveghere medicală continuă, inclusiv pentru situații de urgență, prin linii de gardă permanente, inclusiv pentru Anestezie-Terapie Intensivă;
 • menținerea unui program de viață activ;
 • asistență psihologică, socială și spirituală oferită în mod curent și la cerere;
 • suport emoțional, empatie și disponibilitate deplină din partea personalului medical și de îngrijire, pentru pacient și familia sa;
 • durată nelimitată de spitalizare, în funcție de dorința pacientului și a familiei;
 • decontare CAS pentru pacienții asigurați, indiferent de județul de proveniență;
 • acces rapid și facilitat la serviciile medicale disponibile în rețeaua Arcadia.

Plan unic de îngrijire paliativă

Pacienţii internaţi în secția de paliație Arcadia beneficiază de servicii medicale complexe, integrate, planul de îngrijire fiind bazat pe o evaluare completă şi interdisciplinară a pacientului şi familiei.

Specialiștii echipei medicale interdisciplinare evaluează iniţial şi pe parcurs nevoile pacientului şi familiei şi formulează obiective şi acţiuni pentru planul unic de îngrijire. Întreg personalul clinic este instruit în modele de comunicare empatică şi suport emoţional şi poate construi o relaţie terapeutică eficientă cu pacientul şi aparţinătorii şi gestiona situaţiile cotidiene.

Planul de îngrijire este bazat pe nevoile, obiectivele şi valorile exprimate de pacient şi familie, şi elaborat sub îndrumarea profesioniştilor din domeniu. Tuturor pacienţilor li se asigură controlul durerii şi al altor simptome asociate.

Admiterea pacienților pentru spitalizare în secția de îngrijiri paliative se realizează prin programare prealabilă, în ordinea solicitărilor și în urma avizului medical al șefului secției, pe baza unui bilet de trimitere emis de medicul de familie sau specialist. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.