anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Îngrijitoare pentru bătrâni și vârsta acesteia (P)

GALERIE
1636449635.8129
 • 1636449635.8129
- +

Ne întrebăm adesea dacă suntem potriviți pentru o anumită muncă. Suntem oare prea tineri sau prea bătrâni? Și în profesia de îngrijitoare pentru persoanele bătrâne, ne întrebăm adesea care este vârsta adecvată pentru o îngrijitoare. Dacă visezi să pleci la muncă în străinătate, iar prietena ta te sfătuiește să lucrezi ca îngrijitoare pentru bătrâni, nu ezita. Desigur, îngrijirea în Germania înseamnă, de asemenea, cerințe și, înainte de a începe munca în această profesie, merită să te familiarizezi cu ele. Cu toate acestea, dacă îndeplinești toate cerințele prezentate mai jos, poți aplica fără teamă prin agenția ATERIMA MED., datorită căreia vei primi un loc de muncă într-un post indicat și toate beneficiile de asigurare necesare.

Contează vârsta îngrijitoarei?

Dacă am dori să analizăm foarte atent legea, aceasta nu spune nimic despre vârsta unei îngrijitoare pentru bătrâni, deși se presupune că vârsta limită pentru o îngrijitoare pentru vârstnici este de 60 de ani. Acest lucru se datorează faptului că îngrijitoarea are multe responsabilități, uneori trebuie să aibă și mai multă putere, de exemplu, atunci când persoanele în vârstă trebuie ajutate să se ridice, când trebuie să împingă un cărucior la plimbare sau să ajute la îmbrăcare și spălare. Pe de altă parte, cea mai tânără îngrijitoare nu poate să aibă vârsta mai mică de 16 ani, deși pentru acest loc de muncă sunt acceptate persoane ceva mai în vârstă și cu experiența profesională sau personală necesară.

Agențiile definesc în mod clar criteriile de admitere, iar îngrijirea în Germania poate fi efectuată de obicei de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani. Agenția ATERIMA MED. definește clar criteriile de admitere care pot fi găsite pe site-ul agenției de ocupare a forței de muncă. Aici contează atât experiența profesională, dacă o anumită persoană a lucrat, de exemplu, ca asistentă medicală într-o casă comunitară, cât și experiența de viață. De multe ori, rolul de îngrijitoare este preluat de persoane care au avut grijă de părinți sau socri când în ultimii ani de viață.

Persoanele tinere în rolul de îngrijitoare

Munca de îngrijitoare în Germania este o muncă pentru toată lumea. Atât femeile, cât și bărbații sunt bineveniți aici, deși aceștia din urmă încă aplică rar pentru rolul de îngrijitor pentru persoanele în vârstă. Vârsta este foarte importantă, deoarece o persoană prea tânără poate să nu aibă experiența necesară, iar o îngrijitoare peste 60 de ani nu mai are îndeajuns de multă putere. Cele mai importante avantaje ale tinerelor îngrijitoare sunt energia, entuziasmul pentru muncă și cunoașterea limbilor străine. Chiar dacă această abilitate din urmă le lipsește, tinerii învață mai repede, motiv pentru care sunt acceptați mai bine în profesia de îngrijire a persoanelor bătrâne. În plus, o persoană tânără are mai multe idei și creativitate, se regăsește mai repede într-un loc nou, iar munca de îngrijitoare în Germania este o provocare interesantă și o nouă experiență în viața privată și profesională.

Persoanele mai în vârstă în rolul de îngrijitoare

La fel este și la o vârstă mai înaintată. Persoanele mai în vârstă sunt, de asemenea, perfect potrivite în rolul de îngrijitoare pentru persoanele bătrâne, cu condiția ca sănătatea lor să fie în cea mai bună stare posibilă. În acest caz nu există restricții de vârstă. O persoană mai în vârstă cu experiență în îngrijire, care știe perfect ce sarcini vor fi îndeplinite zilnic și care are, de asemenea, o educație medicală este candidatul ideal pentru acest rol. Adesea, femeile după pensionare doresc să câștige niște bani în plus și sunt angajate ca îngrijitoare pentru persoanele bătrâne, unde se regăsesc excelent din punct de vedere profesional.

Așa cum se poate observa din articolul de mai sus, vârsta îngrijitoarei contează, dar nu în toate aspectele. Desigur, cea mai bună vârstă pentru orice muncă este de 30-50 de ani, atunci când o persoană se află la capacitatea sa maximă, are puterea și energia de a lucra. Cu toate acestea, nu există o limită de vârstă superioară sau inferioară stabilită. Dacă o femeie are 65 de ani, dar o stare foarte bună de sănătate, ea poate aplica în continuare pentru rolul de îngrijitoare. Aici contează experiența, preferințele îngrijitoarei pentru bătrâni și trăsăturile de caracter pe care ar trebui să le aibă fiecare îngrijitoare. Empatia, răbdarea, ușurința de a stabili contacte sunt doar câteva dintre caracteristicile care sunt necesare la angajare.

Îngrijire bătrâni Germania – ATERIMA MED

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.