Iniţiativă a unui preot ieşean: strângere de fonduri pentru un parc de joacă la ţară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Iniţiativă a unui preot ieşean: strângere de fonduri pentru un parc de joacă la ţară

GALERIE
Sacaresti preot Cosmin Branza si copii
  • Sacaresti preot Cosmin Branza si copii
- +

Acesta ar urma să fie amenajat pe un teren al parohiei din sat. Contra donaţii, micuţii din sat oferă piese de teatru jucate de ei

Un preot din judeţul Iaşi a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a putea construi un parc de joacă şi recreere pentru cei 21 de tineri din parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şI Elena - Săcăreşti”, comuna Cucuteni. Preotul îşi doreşte să facă acest lucru deoarece în localitate nu există modalităţi sănătoase de petrecere a trimpului liber sau un spaţiu în care tinerii ar putea să îşi desfăşoare activităţi recreative. Parcul ar urma să se construiască pe un teren de 500 de metri pătraţi, pe un teren al parohiei, fiind amenajat în patru zone. Astfel, se doreşte amenajarea unui teren de sport multi-funcţional, pentru fotbal, baschet sau handbal, zonă de fitness în aer liber, zonă de joacă pentru copii de 2 - 10 ani, şi un spaţiu de socializare, costurile de realizare a acestuia fiind estimate la peste 10.000 de euro.

Citește și:Apelul părintelui Damaschin, celebru pentru actele sale de caritate: Căutăm 300 de voluntari

„Este o iniţiativă îndrăzneaţă, necesară şi sănătoasă. Îndrăzneaţă, pentru că este un proiect care implică multe costuri, şi nu suntem siguri de deznodământul acestui demers, însă entuziasmul copiilor ne-a dat putere să visăm. De altfel, ei au şi pregătit o serie de surprize online ca să motiveze pe cei care doresc să îi susţină prin donaţii şi suport material pentru construirea acestui parc. De asemenea, iniţiativa este necesară şi sănătoasă pentru că activitatea sportivă trebuie să fie o prioritate, mai ales în această perioadă a copilăriei sau a pre-adolescenţei. Or, aceşti tineri nu au un loc al lor, un spaţiu unde să îşi poată dezvolta abilităţile sportive, un zonă amenajată unde îşi pot petrece în mod productiv timpul, individual sau în grup. Se simte nevoia unui spaţiu al tinereţii într-un sat ca al nostru, din ce în ce mai îmbătrânit”, a explicat pr. Cosmin Brînză, preotul paroh din Săcăreşti.

Proiectarea spaţiului este realizată de Studio Natura 4, care au fost de acord să se alăture proiectului, iar preotul paroh a menţionat că există deschidere din partea comunităţii pentru o parte din forţa de muncă necesară. Pentru a sensibiliza publicul, tinerii au realizat cinci scenete de teatru, sub coordonarea profesoarei Cezara Damian, încercând astfel să ofere ceva în schimb pentru sprijinul pe care îl primesc în acest proiect. Clipurile vor fi publicate saptămânal până pe data de 25 aprilie pe pagina de facebook a parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena Săcăreşti. Cei care doresc să sprijine acest proiect pot dona bani în contul paypal.me/parohiasacaresti sau în contul bancar RO41BTRLRONCRT0250359702, titularul contului fiind Parohia Sf. Imp. Constantin şi Elena Săcăreşti. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.