Iniţiativă inedită a Ansamblului Artistic al Consiliului Judeţean Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iniţiativă inedită a Ansamblului Artistic al Consiliului Judeţean Iaşi

Începând de astăzi, pe pagina de facebook a Ansamblului vor fi difuzate clipuri video cu ajutorul cărora pot finvăţate dansuri populare din zona Iaşi

GALERIE
Ansamblu
  • Ansamblu
- +

Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi are o nouă iniţiativă inedită, care se va derula in mediul online. După ce duminică a postat un clip video cu o piesă in primă audiţie,“Hora revederii”, realizat in urma unor filmări făcute de artiştii instrumentişti la domiciliile lor, Ansamblul va oferi gratuit lecţii de dans. 

Începând de astăzi, in fiecare zi, de luni până vineri, pe pagina de facebook Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al CJ Iasi, in jurul orei 15, va fi difuzat câte un clip video cu un dans popular din zona Iaşi, insoţit de explicaţii. Cei care vor dori să inveţe să danseze vor putea pune şi intrebări.
Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” intenţionează ca persoanele care vor intra in această perioadă, in care pandemia de coronavirus a generat sistarea spectacolelor, in tainele jocului popular, să se poatăntâlni apoi cu artiştii coordonaţi de coregraful Petre Şuşu, care este şi managerul instituţiei. Acest lucru se doreşte a fi făcut la primul spectacol al Ansamblului care va fi organizat după sfârşitul pandemiei. Reprezentaţia ar putea purta acelaşi nume cu piesa compusă de dirijorul ansamblului, Dumitru Lucaci, care a fost lansată săptămâna trecută, “Hora revederii”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.