anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Iniţiativă inedită a Ansamblului Artistic al Consiliului Judeţean Iaşi

Începând de astăzi, pe pagina de facebook a Ansamblului vor fi difuzate clipuri video cu ajutorul cărora pot finvăţate dansuri populare din zona Iaşi

GALERIE
Ansamblu
 • Ansamblu
- +

Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi are o nouă iniţiativă inedită, care se va derula in mediul online. După ce duminică a postat un clip video cu o piesă in primă audiţie,“Hora revederii”, realizat in urma unor filmări făcute de artiştii instrumentişti la domiciliile lor, Ansamblul va oferi gratuit lecţii de dans. 

Începând de astăzi, in fiecare zi, de luni până vineri, pe pagina de facebook Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al CJ Iasi, in jurul orei 15, va fi difuzat câte un clip video cu un dans popular din zona Iaşi, insoţit de explicaţii. Cei care vor dori să inveţe să danseze vor putea pune şi intrebări.
Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” intenţionează ca persoanele care vor intra in această perioadă, in care pandemia de coronavirus a generat sistarea spectacolelor, in tainele jocului popular, să se poatăntâlni apoi cu artiştii coordonaţi de coregraful Petre Şuşu, care este şi managerul instituţiei. Acest lucru se doreşte a fi făcut la primul spectacol al Ansamblului care va fi organizat după sfârşitul pandemiei. Reprezentaţia ar putea purta acelaşi nume cu piesa compusă de dirijorul ansamblului, Dumitru Lucaci, care a fost lansată săptămâna trecută, “Hora revederii”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.