Inițiativă inedită: "Dorim ca TIMPUL să fie un Facebook cultural"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Inițiativă inedită: "Dorim ca TIMPUL să fie un Facebook cultural"

GALERIE
eminescu, timpul
  • eminescu, timpul
- +

Revista de cultură TIMPUL, înființată la 1876, vrea să-i determine pe cât mai mulți români să scrie și să citească!

Pe urmele lui Mihai Eminescu, care a lucrat șase ani ca prim redactor la TIMPUL, între 1877 - 1883, calcă acum Mihai Vacariu, cel care a început de la sfârșitul anului trecut demersurile pentru a descoperi valorile culturale ale românilor din toată lumea.

Această inițiativă culturală este una nemaiîntâlnită, inedită prin formă și magnitudine și unește într-o singură platformă zeci de mii de scriitori din țară și din străinătate.

Prin noul proiect TIMPUL – Portal de cultură, site-ul www.revistatimpul.ro va deveni un portal de cultură unde vor publica atât autori români consacrați, cât și (mai ales) debutanți.

„Ideea de bază a proiectului constă în constituirea/găzduirea a sute și chiar mii de reviste TIMPUL, în țară și diaspora, care să implice mii de colaboratori și zeci de mii de cititori. De altfel, sloganul nostru este deja celebrul îndemn al lui Ion Heliade – Rădulescu: „Scrieţi, băieţi, orice, numai scrieţi!”. Am început să creăm comunități TIMPUL (Oamenii Timpului) care să editeze reviste TIMPUL la nivel de județ (de exemplu Timpul de Brașov, Timpul de Timiș, Timpul de București etc), dar și la nivel local, în orașe mai mici, în comune, sate, școli, licee sau universități (Timpul de Codlea, Timpul de Tg. Frumos, sau Timpul „Negruzzi, Timpul „Sf. Sava, sau Timpul Medical, Timpul Muzical” etc. etc.).

Avem parteneriat de colaborare cu Ministerul Educației prin care vom începe crearea de reviste în licee și școli", a spus Mihai Vacariu, manager al proiectului TIMPUL - Portal de cultură. 

Practic, fiecare filială va putea avea propria revistă TIMPUL, cu propriul colectiv de redacție (minim 3 membri) și un coordonator (de preferat, profesor de limba română sau de disciplină umanistă).

Portalul va fi constituit pe diverse categorii: Politică, Cultură, Evenimente, Interviuri etc și, respectiv, subcategorii: Artă, Literatură, Filosofie, Spiritualitate, Film, Muzică, Teatru, Economie, Drept și Romanism (Patrimoniu cultural/Mediu).

Portalul TIMPUL va conține Timpul TV și Radio TIMPUL, o televiziune și un post de radio culturale care vor emite online, vor difuza interviuri sau dezbateri cu personalități marcante românești și străine, transmisii live (înregistrate), evenimente culturale (lansări carte, expoziții, concerte, spectacole) din țară sau străinătate.

"Vom pune accent pe implicarea, educarea, încurajarea si promovarea tinerilor în toate domeniile: artă, literatură, film, teatru, muzică, filosofie, religie, drept și economie. Organizăm și cursuri gratuite online pentru membrii comunităților noastre, cursuri de JURANLISM, ISTORIA ARTEI, ISTORIA MUZICII, COMUNICARE, LITERATURĂ, ECONOMIE, DREPT. Dorim ca portalul de cultura TIMPUL să fie un Facebook Cultural", a mai spus Mihai Vacariu.

Scopul final al proiectului este educațional și formativ, de culturalizare în masă a tinerilor din întreaga țară. Revista TIMPUL dorește ca mii și mii de tineri să se apuce de scris (și de citit).

La sfârșitul anului 2020 a fost semnat cu Ministerul Educației și Cercetării un parteneriat pentru a implementa proiectul la nivelul unităților de învățământ din țară.

Mihai Vacariu este lector asociat la Universitatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.