Înmatriculările de autoturisme au urcat cu un sfert
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Înmatriculările de autoturisme au urcat cu un sfert

GALERIE
parc-auto-4309
  • parc-auto-4309
- +

In primele nouă luni ale anului au fost înmatriculate 295.023 autoturisme, cele mai multe fiind la mâna a doua.

Înmatriculările de autoturisme în România au crescut în primele nouă luni ale acestui an cu 24,7% ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 295.023 de unităţi, potrivit datelor publicate ieri de către Institutul Naţional de Statistică (INS). Înmatriculările, dominate de autoturismele second hand aduse din străinătate, au accelerat în trimestrul al treilea. În primele nouă luni ale anului trecut au fost înmatriculate 236.657 autoturisme.  În al treilea trimestru al acestui an, înmatriculările de autoturisme - principalul segment al pieţei - a crescut cu 33,8% faţă de al treilea trimestru din 2015, de la 89.518 la 119.746 de unităţi, ritmul accelerând sensibil faţă de trimestrele anterioare.  Cumulat pe primele nouă luni, numărul de autoturisme noi şi la mâna a doua înmatriculate în România a fost de 295.023, în creştere cu 24,7%. Singurul segment care a scăzut în primele nouă luni a fost cel al autobuzelor şi microbuzelor, cu un declin 35%, la 1.873 unităţi înmatriculate.

În schimb, înmatriculările de autovehicule de transport marfă au crescut cu 16%, la 78.120 de unităţi. Datele publicate de INS includ înmatriculările cumulate de maşini noi şi second-hand, fără a exista detalii legate de ponderea maşinilor noi sau de ocazie în totalul înmatriculărilor. Însă potrivit unor date anterioare publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în primele nouă luni din 2016, înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 19,6%, la 67.997 de unităţi, ritm de două ori mai mare decât cel din Uniunea Europeană, de 8%. De asemenea, piaţa maşinilor second hand din import a avut cele mai bune nouă luni din ultimii şapte ani, numărul unităţilor înmatriculate fiind de 222.859, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate recent de site-ul de anunţuri Autovit.ro. Astfel, coroborând statisticile publicate de toate aceste surse, rezultă că circa 75% dintre autoturismele înmatriculate în România în primele nouă luni sunt maşini second hand aduse din străinătate şi doar în jur de 22% sunt maşini noi. În 2015, înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 15,7%, la 81.162 de unităţi. Anul de vârf pentru înmatriculările de autoturisme noi în România a fost 2007, cu 312.589 de înmatriculări.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.