ÎNREGISTRAREA DECESULUI (II)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ADVERTORIAL

ÎNREGISTRAREA DECESULUI (II)

GALERIE
sigla ANBCC
  • sigla ANBCC
- +

Actele necesare la înregistrarea decesului

Documentele solicitate sunt: certificatul medical constatator al decesului, actul de identitate al declarantului şi după caz, actul de identitate al decedatului, certificatul de naştere şi căsătorie al acestuia precum şi livretul militar.

La aceste acte se adaugă, când apar suspiciuni cu privire la cauza decesului, dovada eliberată de poliţie sau parchet din care să rezulte că aceste instituţii au fost încunoştiinţate despre cazul respective. Aprobarea parchetului este obligatorie şi în cazul în care declararea decesului nu s-a făcut în termenul legal.

Înhumarea sau incinerarea unui cetăţean român al cărui deces s-a produs şi s-a înregistrat in străinatate

Înhumarea sau incinerarea se poate face numai după ce a fost eliberată o adeverinţă de către autorităţile române (SPCLEP) sau, după caz, de ofiţerul de stare civilă din cadrul primăriei unde va avea loc procesiunea funerară, adeverinţă care se obţine în baza  certificatului de deces eliberat de autorităţile străine şia a traducerii legalizate a acestuia.

Întocmirea actului de deces, în baza unei hotărâri judecătoreşti

În acest caz actul de deces este întocmit din oficiu ori la cererea unei persoane interesate, sau de către serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor ori ofiţerul de stare civilă din cadrul primăriei unităţii administrativ-teritoriale de la locul de naştere al celui declarat mort, domiciliul celui declarat mort, în cazul când actul de naştere a fost întocmit la autorităţile locale din străinătate sau domiciliul persoanei care a solicitat declararea judecătoreasca a morţii, în situaţia în care locul naşterii şi domiciliul decedatului nu sunt cunoscute.

Tel./Fax: 0232.272.065  E-mail: bcciasi@yahoo.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.