Înscrie-te la TUIASI! Vino să inovăm împreună!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Înscrie-te la TUIASI! Vino să inovăm împreună!

GALERIE
foto-unu-noufoto-doi-nou
  • foto-unu-nou
  • foto-doi-nou
- +

Din luna iulie 2017, TUIASI a implementat cu succes un sistem nou de admitere prin care candidatul se poate înscrie la oricâte facultăți și specializări dorește cu un singur dosar și plătind o singură dată taxa de admitere. Cu acest sistem, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a raportat cele mai bune rezultate din ultimii ani la sesiunea din iulie a admiterii pentru anul universitar 2017 - 2018.


După încheierea perioadei de depunere a dosarelor, s-au înscris 3.255 de candidați unici, o creștere de 72% ca număr față de anul anterior și cu 43% față de anul 2015. „Numărul de candidați fizici din acest an egalează numărul de dosare depuse anul trecut. Iar această creștere are, în spate, și scăderea numărului de tineri care au luat bacalaureatul, deși rata de promovare a crescut, numărul de absolvenți de liceu care au promovat bacalaureatul este mai mic”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Același sistem va fi valabil și pentru sesiunea de admiterea din toamnă, 10 - 17 septembrie, 6 - 11 la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Mai mult, candidații se pot înscrie la TUIASI completând formularul online de acasă, accesibil la adresa https://www.admitere2017.tuiasi.ro/. Cu ajutorul formularului online, viitorii studenți pot bifa, în ordinea preferințelor, toate facultățile și toate specializările la care vor să se înscrie și pot alege dacă vor să intre în concurs și pentru locurile la taxă (în cazul în care nu prind un loc la buget) sau doar pentru locurile bugetate.Distribuția în timp real a candidaților

 

TUIASI este una dintre primele universități din țară care a modificat sistemul de admitere, transformându-l într-unul modern și dinamic, cu o structură arborescentă, care vine în ajutorul candidatului: mai puține taxe și mai puțin efort depus la admitere.

Sistemul de admitere este unul complex, informatizat integral și realizat „în casă” de către o echipă TUIASI. Cu ajutorul acestuia, candidații pot selecta printr-un singur formular, fie că aleg să îl completeze online sau la Universitate, la comisiile de admitere, oricâte specializări doresc de la oricâte facultăți ale TUIASI, iar sistemul îi va repartiza în funcție de medii și de ordinea preferințelor absolvenților de liceu. Acest sistem va asigura de asemenea și o mai echitabilă distribuție a studenților pe locurile facultăților, ținând bineînțeles seama de ordinea opțiunilor acestora. Distribuția pe locuri se va face în timp real și poate fi urmărită pe site-ul TUIASI.

Noul sistem de admitere vine în ajutorul candidaților, în sensul că un candidat poate, cu o singură taxă și un singur dosar, să se înscrie la toate cele 11 facultăți ale universității noastre. Absolventul de liceu depune dosarul la facultatea care este prima opțiune pentru el și apoi nu mai trebuie să se deplaseze cu alte dosare, cu alte acte, la celelalte facultăți”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Candidații care au optat pentru completarea formularului online, cu toate opțiunile în ordinea preferințelor, date despre liceul absolvit, diplomă, date personale șamd, trebuie să vină cu dosarul cu acte la facultatea unde au prima opțiune, abia atunci sunt considerați înscriși în totalitate. Candidații care completează formularul dar nu aduc dosarul la facultate nu intră în concurs.

De anul viitor conducerea universității vrea să dezvolte aplicația software care a stat la baza sistemului de admitere, astfel încât candidații să își poată depune documentele online și să trimită toate actele necesare de acasă. La Universitatea Tehnică vor veni doar în momentul în care trebuie să confirme locul, să semneze contractul de studii și să depună actele în original.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.