anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Advertorial

Înscrie-te la TUIASI! Vino să inovăm împreună!

GALERIE
foto-unu-noufoto-doi-nou
 • foto-unu-nou
 • foto-doi-nou
- +

Din luna iulie 2017, TUIASI a implementat cu succes un sistem nou de admitere prin care candidatul se poate înscrie la oricâte facultăți și specializări dorește cu un singur dosar și plătind o singură dată taxa de admitere. Cu acest sistem, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a raportat cele mai bune rezultate din ultimii ani la sesiunea din iulie a admiterii pentru anul universitar 2017 - 2018.


După încheierea perioadei de depunere a dosarelor, s-au înscris 3.255 de candidați unici, o creștere de 72% ca număr față de anul anterior și cu 43% față de anul 2015. „Numărul de candidați fizici din acest an egalează numărul de dosare depuse anul trecut. Iar această creștere are, în spate, și scăderea numărului de tineri care au luat bacalaureatul, deși rata de promovare a crescut, numărul de absolvenți de liceu care au promovat bacalaureatul este mai mic”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Același sistem va fi valabil și pentru sesiunea de admiterea din toamnă, 10 - 17 septembrie, 6 - 11 la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Mai mult, candidații se pot înscrie la TUIASI completând formularul online de acasă, accesibil la adresa https://www.admitere2017.tuiasi.ro/. Cu ajutorul formularului online, viitorii studenți pot bifa, în ordinea preferințelor, toate facultățile și toate specializările la care vor să se înscrie și pot alege dacă vor să intre în concurs și pentru locurile la taxă (în cazul în care nu prind un loc la buget) sau doar pentru locurile bugetate.Distribuția în timp real a candidaților

 

TUIASI este una dintre primele universități din țară care a modificat sistemul de admitere, transformându-l într-unul modern și dinamic, cu o structură arborescentă, care vine în ajutorul candidatului: mai puține taxe și mai puțin efort depus la admitere.

Sistemul de admitere este unul complex, informatizat integral și realizat „în casă” de către o echipă TUIASI. Cu ajutorul acestuia, candidații pot selecta printr-un singur formular, fie că aleg să îl completeze online sau la Universitate, la comisiile de admitere, oricâte specializări doresc de la oricâte facultăți ale TUIASI, iar sistemul îi va repartiza în funcție de medii și de ordinea preferințelor absolvenților de liceu. Acest sistem va asigura de asemenea și o mai echitabilă distribuție a studenților pe locurile facultăților, ținând bineînțeles seama de ordinea opțiunilor acestora. Distribuția pe locuri se va face în timp real și poate fi urmărită pe site-ul TUIASI.

Noul sistem de admitere vine în ajutorul candidaților, în sensul că un candidat poate, cu o singură taxă și un singur dosar, să se înscrie la toate cele 11 facultăți ale universității noastre. Absolventul de liceu depune dosarul la facultatea care este prima opțiune pentru el și apoi nu mai trebuie să se deplaseze cu alte dosare, cu alte acte, la celelalte facultăți”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Candidații care au optat pentru completarea formularului online, cu toate opțiunile în ordinea preferințelor, date despre liceul absolvit, diplomă, date personale șamd, trebuie să vină cu dosarul cu acte la facultatea unde au prima opțiune, abia atunci sunt considerați înscriși în totalitate. Candidații care completează formularul dar nu aduc dosarul la facultate nu intră în concurs.

De anul viitor conducerea universității vrea să dezvolte aplicația software care a stat la baza sistemului de admitere, astfel încât candidații să își poată depune documentele online și să trimită toate actele necesare de acasă. La Universitatea Tehnică vor veni doar în momentul în care trebuie să confirme locul, să semneze contractul de studii și să depună actele în original.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.