Înscrierea pentru clasa a V-a: unde puteţi obţine informaţii?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Înscrierea pentru clasa a V-a: unde puteţi obţine informaţii?

Procesul începe poimâine, zece colegii fiind, din cauza numărului mare de doritori, în situaţia de a organiza concurs de selecţie

GALERIE
clasa distantare
  • clasa distantare
- +

Săptămâna aceasta începe perioada de înscriere a elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a la colegiile naţionale şi liceele teoretice care nu au clase primare. Astfel, la nivelul judeţului Iaşi, în urma consultării organizate de către Inspectoratul Şcolar, consultare la care au participat reprezentanţii tuturor colegiilor şi liceelor teoretice din municipiu, s-a hotărât ca perioada de depunere să fie 27 mai - 12 iunie.

Prin urmare, începând de poimâine, procesul de înscriere se va realiza online, iar în cazul în care numărul de elevi înscrişi depăşeşte numărul de locuri, va fi organizată şi o etapă de selecţie, la aceeaşi dată în toate unităţile implicate. Prin urmare, dacă în anii trecuţi elevii puteau participa la mai multe etape de selecţie, pentru mai multe şcoli, anul acesta nu va mai fi posibil. „În conformitate cu adresa M.E.C. nr. 29852/22.05.2020, perioada de susţinere a probelor pentru admiterea în clasa a V-a în anul şcolar 2020-2021, în vederea realizării noilor formaţiuni de studiu, este 26 – 30 iunie 2020. Probele de admitere în clasa a V-a se organizează şi se desfăşoară cu respectarea şi aplicarea normelor igienico-sanitare şi de siguranţă/securitate, în vigoare, pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru toţi candidaţii şi toate cadrele didactice care participă la acest proces“, au menţionat reprezentanţii ISJ Iaşi, în cadrul unui comunicat de presă.

Elevii care s-au pregătit pentru testările de departajare pentru o anumită unitate şcolară, după modelele publicate sau după anumite cerinţe, nu trebuie să fie îngrijoraţi, deoarece probele se vor susţine în conformitate cu regulamentul sau procedura operaţională privind organizarea şi desfăşurarea probei de admitere la clasa a V-a stabilită la nivelul fiecărei unitate şcolară care organizează examinarea elevilor înscrişi. În cazul în care sunt însă nelămuriri, părinţii pot obţine toate informaţiile necesare atât pe siteul şcolilor, dar şi telefonic sau prin serviciile de secretariat. „Inspectoratul Şcolar Judeţean va monitoriza procesul de selecţie în toate etapele derulării sale, în vederea respectării prevederilor legale, a condiţiilor de siguranţă a copiilor, precum şi a dreptului acestora la şanse egale şi acces nediscriminatoriu la educaţie“, au adăugat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Testarea elevilor de clasa a IV-a pentru înscrierea în clasa a V-a va avea loc doar în unităţile şcolare unde numărul de cereri depăşeşte numărul de locuri sau în cazul în care în acea şcoală nu există clase primare. La nivelul municipiului sunt zece unităţi şcolare aflate în această situaţie. Astfel, conform inspectorului şcolar general Genoveva Farcaş, aproximativ 3.100 de elevi vor putea participa la aceste testări pentru aproximativ 800 de locuri disponibile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.