anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Înscrieri online la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași

GALERIE
tuiasi19tuiasi20tuiasi21tuiasi23tuiasi24tuiasi25tuiasi26tuiasi27tuiasi29tuiasi30tuiasi31tuiasi32tuiasi33tuiasi34tuiasi35tuiasi36tuiasi38
 • tuiasi19
 • tuiasi20
 • tuiasi21
 • tuiasi23
 • tuiasi24
 • tuiasi25
 • tuiasi26
 • tuiasi27
 • tuiasi29
 • tuiasi30
 • tuiasi31
 • tuiasi32
 • tuiasi33
 • tuiasi34
 • tuiasi35
 • tuiasi36
 • tuiasi38
- +

 Admiterea la cele 11 facultăţi ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) se va desfăşura în două sesiuni:

¾      sesiunea de vară: 14 - 31 iulie – înscrierea candidaţilor şi afişarea rezultatelor
¾      sesiunea de toamnă: 8 - 18 septembrie – înscrierea candidaţilor şi afişarea rezultatelor
 
Studenţii pot alege una dintre cele 64 specializări la licenţă, dintre care trei în limba engleză, 82 la master, dintre care patru în engleză, şi 13 la doctorat
 
TUIAŞI oferă:
 
¾      4203 de locuri la licenţă, dintre care 2950 la buget și 502 la taxă
¾      2813 de locuri la master, dintre care 1750 la buget și 1063 la taxă
 
 

Admitere TUIAȘI 2014 from TUIAȘI on Vimeo.

 TUIAŞI este singura universitate din Iaşi la care studenţii se pot înscrie la facultate şi online. Aceştia pot completa dosarul de admitere online, fără să fie nevoiţi să se deplaseze până la facultate şi pot plăti taxa de înscriere online cu un card bancar sau prin virament sau la bancă. De asemeni, îşi pot urmări situaţia dosarului pe Internet.
Pot primi consiliere şi asistenţă prin email, chat sau telefon
 
Facultăţile universităţii cuprind principalele domenii de studiu din sfera ingineriei. Sub umbrela Universităţii Tehnice din Iaşi se regăsesc: Facultatea de Automatică şi Calculatoare; Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului; Facultatea de Construcţii şi Instalaţii; Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial; Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată; Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului; Facultatea de Mecanică; Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor; Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial; Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”.
 
În ceea ce priveşte admiterea la studiile de licenţă, la majoritatea facultăţilor admiterea se face pe bază de dosar şi ţi se vor lua în calcul notele de la Bacalaureat. Doar la Facultăţile de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” şi Automatică şi Calculatoare – specializarea Calculatoare și Tehnologia Informației – se  dă examen de admitere. Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial şi Facultatea de Mecanică îţi oferă posibiltatea de a alege dacă să intri pe bază de dosar sau de examen.
 
Taxele de înscriere la concursul de admitere la licenţă şi de master variază între 100 și 300 în funcţie de facultate.
 
Taxele de şcolarizare la studiile de licenţă şi de master variază între 2000 şi 4000 de lei, în funcţie de facultate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Redacția

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Ordonanţă privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale. Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi de 300 de lei. În plus, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.