anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Insolvenţele scot la iveală gunoiul ascuns de bănci sub preş

La Tribunalul Sindic, panoul cu anunţurile de vânzare ale activelor firmelor cu datorii la bănci este neîncăpător.

GALERIE
faliment_fmt1600
 • faliment_fmt1600
- +

Băncile încep să-şi ceară banii înapoi de la societăţi care s-au bazat pe împrumuturi pentru a-şi desfăşura activitatea, dar care au dat greş.

 

 
La Tribunalul Sindic, panoul cu anunţuri este neîncăpător, iar pe acesta există, de cele mai multe ori tabele preliminarii ale creanţelor sau tabele definitive cu sume pe care unele firme ieşene le au de dat creditorilor. Într-un astfel de caz se află şi două societăţi din Iaşi. Este vorba de SC Cavior SRL, care se ocupă, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice de fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor”. Acum aproximativ patru ani, această firmă a participat la o licitaţie pentru a distribui lapte elevilor din şcoli prin programul Laptele şi cornul”, însă a pierdut. Tot pe www.mfinante.ro mai este precizat că la data ultimei înregistrări, Cavior SRL avea datorii de aproape şase milioane de lei, dar şi stocuri constând în materiale şi produse în valoare de aproape 1,7 milioane de lei, în condiţiile în care aici lucrau doar 34 de angajaţi. La aceeaşi dată, respectiv finele lui 2010, Cavior SRL avea o cifră de afaceri ce nu depăşea cu mult 1,4 milioane de lei. Astăzi, tabelul definitiv consolidat actualizat al creanţelor care este afişat la Tribunalul Sindic arată negru pe alb că reprezentanţii societăţii au de împărţit creditorilor o sumă de 8,3 milioane de lei. În acest caz, sucursala ieşeană a Băncii Comerciale Române este principalul pion care are de recuperat cei mai mulţi bani. Este vorba de aproape 3,5 milioane de lei. Acelaşi tabel a mai arătat faptul că printre creditori se numără şi Direcţia Generală de Finanţe Publice (DGFP), Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) din Bucureşti, Banca Transilvania din Suceava, dar şi angajaţi care nu şi-au primit drepturile salariale. De precizat este faptul că societatea Cavior SRL nu se mai administrează singură, conducerea acesteia fiind preluată de Simona Magda Onuţă, practician în insolvenţă la Management Reorganizare Lichidare. Un alt caz în care o importantă instituţie bancară îşi cere banii înapoi de la o firmă din Iaşi este cel al SC Pero Distribution SRL. Aceasta a fost înfiinţată în 1997 şi se ocupă de comerţ cu ridicată a calculatoarealor, echipamentelor periferice şi software-ului, iar potrivit Ministerului de Finanţe Publice, în 2010 a înregistrat o pierdere de 26.000 de lei, respectiv datorii în valoare de aproape 3,7 milioane de lei. În prezent, tabelul definitiv al creanţelor este dominat de BRD, bancă ce are de recuperat de la Pero Distribution o sumă de aproape 3,2 milioane de lei. Tot în 2010, Pero Distribution nu avea niciun angajat, cifra de afaceri era zero, iar de atunci datele despre această societate nu au mai fost actualizate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.