Inspecția Judiciară, obligată să își investigheze șeful. Netejoru, acuzat de fapte penale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Inspecția Judiciară, obligată să își investigheze șeful. Netejoru, acuzat de fapte penale

GALERIE
Lucian Netejoru
  • Lucian Netejoru
- +

Curtea de Apel București a anulat pe 6 noiembrie o rezoluție de clasare emisă de către Inspecția Judiciară și semnată de purtătorul său de cuvânt, care nu avea acest drept, și a obligat instituția să facă noi verificări în dosar. Camelia Bogdan a arătat ca aceasta e o practică.

Totul a pornit de la un dosar depus la Curtea Constituțională a României (CCR) de către o judecătoarea de la Curtea de Apel București. Pe 3 ianuarie anul acesta, avocatul ales de magistrat a trimis CCR concluziile scrise pentru o excepție de neconstituționalitate invocată de către magistrat.

„Pe data de 03.01.2020, nu în nume personal, ci doar în calitate de apărător ales al unei doamne judecătoare de la Curtea de Apel București, am depus concluzii scrise într-un dosar aflat pe rolul Curții Constituționale, în care clienta mea are calitatea procesuală de autoare a excepției de neconstituționalitate, iar Inspecția Judiciară este și ea parte în proces, în calitate de intimată.

Concluziile scrise conțin expres această denumire, indică expres că sunt destinate Curții Constituționale, numărul dosarului, data ședinței de judecată, părțile procesuale și calitatea mea de apărător ales. Ele sunt semnate electronic de mine.

Concluziile scrise au fost expediate de mine prin email, de la adresa mea profesională de avocat, către Curtea Constituțională, email-ul indicând de asemenea expres că destinatarul este Curtea Constituțională, numărul de dosar, data ședinței de judecată și faptul că prin el se depun la dosar concluzii scrise.

Din curtoazie profesională, am pus în copie, ca destinatar al respectivului email, Inspecția Judiciară, ca parte procesuală (intimată) în respectivul dosar al Curții Constituționale, indicând expres acest lucru atât în concluziile scrise, cât și în textul email-ului”, a explicat avocatul Corneliu Liviu Popescu, într-o petiție către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Două săptămâni mai târziu, avocatul a avut supriza să afle că aceste concluzii au fost considerate de către Inspecția Judiciară drept o sesizare împotriva unui magistrat. Dar, pentru că nu ar fi fost semnată, sesizarea a fost clasată (închisă).

A doua surpriză avea să fie și mai mare: clasarea a fost dispusă de către șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, dar a fost semnată de către purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare, Alin Bogdan Alexandru.

Continuarea, pe newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.