Inspector din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, condamnat pentru luare de mită

marți, 18 iunie 2024, 14:53
1 MIN
 Inspector din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, condamnat pentru luare de mită

Un inspector de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ialomiţa a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită, după ce a pretins şi a primit 600 de lei lunar de la o persoană care avea un copil în plasament, pentru ca aceasta să primească în continuare indemnizaţia, deşi minorul părăsise domiciliul.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat, marţi, că Tribunalul Ialomiţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi a dispus condamnarea unui inspector de specialitate din cadrul DGASPC Ialomiţa la un an şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru luare de mită.

El a fost prins în flagrant delict în luna martie, de către ofiţerii de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, după ce a primit cu titlu de mită suma de 600 de lei, de la un martor denunţător în cauză.

”În fapt, martorul denunţător avea în îngrijire un minor aflat în plasament ce a părăsit anterior domiciliul acestuia, iar pentru a primi în continuare indemnizaţia de îngrijitor, angajatul DGASPC i-a cerut, lunar, suma de 600 de lei. Din cercetări a rezultat că era a patra lună în care persoana denunţătoare i-ar fi dat suma respectivă din indemnizaţia de îngrijire a minorului”, a precizat DGA.

Citiți și: Fostul viceprimar din Hârlău, prins în flagrant în timp ce ar fi primit 30 de mii de euro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii