anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Inspectoratul General de Aviaţie nu mai face bază SMURD la Aeroport

GALERIE
sediu Aviatie Utilitara Iasi
  • sediu Aviatie Utilitara Iasi
- +

Sediul Aviaţiei Utilitare, situat în zona Aeroportului, va reveni astfel înapoi sub administrarea autorităţilor judeţene

 

Unul dintre proiectele asupra cărora consilierii judeţeni urmează să se pronunţe la următoarea şedinţă de CJ este revocarea unei hotărâri adoptate tot de ei cu un an în urmă, prin care o parte din fostul sediu al Aviaţiei Utilitare era cedat Inspectoratului General de Aviaţie. Scopul era amenajarea aici a unei staţii regionale SMURD, care să acopere şi Republica Moldova. „Consiliul Judeţean Iaşi a notificat Inspectoratul General de Aviaţie prin adresele înregistrate sub nr. 23849/14.08.2019 şi 18331/16.06.2020 să se prezinte în vederea semnării contractului de comodat încheiat în baza Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 204/26.06.2019, însă nici până în prezent nu a dat curs solicitărilor. În conformitate cu prevederile art. 2 din HCJ nr. 204/26.06.2019 «efectele prezentei hotărâri încetează de drept dacă într-un an de zile nu încep lucrările de reabilitare a clădirilor»“, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Amintim că imobilul fusese dat iniţial în folosinţă RA Aeroportul Iaşi, în perspectiva mutării aici a birourilor administraţiei aerogării şi a amenajării unui terminal de mărfuri. Întrucât costurile erau prea mari, consilierii au fost de acord cu cedarea imobilului către Inspectoratul General de Aviaţie pe o perioadă de cinci ani, în vederea utilizării ca bază a Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.