Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează cea de-a X-a ediție a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Eveniment

Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează cea de-a X-a ediție a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

GALERIE
Sigla isj iasiAfis concurssigla negruzzi
 • Sigla isj iasi
 • Afis concurs
 • sigla negruzzi
- +


         În perioada 21-24 mai 2015 se desfăşoară la Iaşi ediţia a X-a a Concursului Naţional  Transcurricular de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”. La această competiţie participă 250 de elevi de gimnaziu din toate judeţele ţării, precum şi din Republica Moldova şi Ucraina, care vor susţine două probe, scrisă şi orală, menite să valorifice originalitatea şi creativitatea elevilor în receptarea şi în producerea de mesaje scrise despre  textul literar/nonliterar,  explorat în relaţie cu alte tipuri de imagini artistice (plastice, muzicale, dramatice, cinematografice).

         Gala de deschidere a concursului are loc joi, 21 mai 2015, la ora 16.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, evenimentul fiind organizat sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi.
        Având în vedere caracterul aniversar şi omagial al acestei ediţii, al cărei format transcende scenariul consacrat al unei competiţii şcolare către profunde şi autentice spaţii culturale şi ştiinţifice, concursul reprezintă un exerciţiu inedit de  provocare intelectuală pentru concurenţi, reuniţi de pasiunea pentru fenomenul artistic în complexitatea sa, cu forme de manifestare în literatură, artă dramatică, artă plastică şi cinematografie.

        "Educaţia modernă, deschisă abordării transcurriculare a comunicării, din perspectivă culturală şi estetică, în spiritul creativităţii şi al originalităţii, al stabilirii complementarităţii dintre limbajele artistice, ne-a determinat să lansăm, încă din 2005, acest concurs, unic în ţară, eveniment care s-a bucurat în fiecare an de aprecierea participanţilor, elevi de gimnaziu din toate judeţele ţării, dar şi a profesorilor însoţitori sau examinatori. “Ionel Teodoreanu” înseamnă competiţie, erudiţie, stare de a fi sub semnul lecturii şi al deschiderilor spre universul fascinant şi polivalent al artelor." a subliniat prof. dr. Camelia Gavrilă, iniţiatoarea concursului.

       Autorităţile locale, reprezentanţi importanţi ai mediului academic şi cultural ieşean şi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice susţin, ca parteneri tradiţionali şi privilegiaţi, acest important eveniment educaţional, precum şi iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi de a genera un context reprezentativ de manifestare a sensibilităţii şi a spiritualității ieşene, de afirmare a susţinerii de care se bucură, din partea comunităţii, activitatea de performanţă a elevilor, pe fundalul demersurilor noastre pentru desemnarea oraşului Iaşi – capitală culturală europeană.

Mai multe detalii despre concurs se găsesc pe site-ul dedicat - http://colegiulnegruzzi.ro/ionelteodoreanu/

Echipa de proiect:
Camelia GAVRILĂ
Mihai Cezar ZAHARIA
Mihaela DOBOŞ
Mihaela APETROAE
Sabina Maria MANEA
Elvira ROTUNDU
Mihaela ŢURA

Colaboratori constanţi, profesori de prestigiu:
Mariana CHIRIAC
Mariana CHIRILĂ
Diana GRUMEZA
Luminița HÎRCĂ
Gabriela PETRACHE
Manuela COŢOFAN
Carmen DIMITRIU

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.