anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează cea de-a X-a ediție a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

GALERIE
Sigla isj iasiAfis concurssigla negruzzi
  • Sigla isj iasi
  • Afis concurs
  • sigla negruzzi
- +


         În perioada 21-24 mai 2015 se desfăşoară la Iaşi ediţia a X-a a Concursului Naţional  Transcurricular de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”. La această competiţie participă 250 de elevi de gimnaziu din toate judeţele ţării, precum şi din Republica Moldova şi Ucraina, care vor susţine două probe, scrisă şi orală, menite să valorifice originalitatea şi creativitatea elevilor în receptarea şi în producerea de mesaje scrise despre  textul literar/nonliterar,  explorat în relaţie cu alte tipuri de imagini artistice (plastice, muzicale, dramatice, cinematografice).

         Gala de deschidere a concursului are loc joi, 21 mai 2015, la ora 16.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, evenimentul fiind organizat sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi.
        Având în vedere caracterul aniversar şi omagial al acestei ediţii, al cărei format transcende scenariul consacrat al unei competiţii şcolare către profunde şi autentice spaţii culturale şi ştiinţifice, concursul reprezintă un exerciţiu inedit de  provocare intelectuală pentru concurenţi, reuniţi de pasiunea pentru fenomenul artistic în complexitatea sa, cu forme de manifestare în literatură, artă dramatică, artă plastică şi cinematografie.

        "Educaţia modernă, deschisă abordării transcurriculare a comunicării, din perspectivă culturală şi estetică, în spiritul creativităţii şi al originalităţii, al stabilirii complementarităţii dintre limbajele artistice, ne-a determinat să lansăm, încă din 2005, acest concurs, unic în ţară, eveniment care s-a bucurat în fiecare an de aprecierea participanţilor, elevi de gimnaziu din toate judeţele ţării, dar şi a profesorilor însoţitori sau examinatori. “Ionel Teodoreanu” înseamnă competiţie, erudiţie, stare de a fi sub semnul lecturii şi al deschiderilor spre universul fascinant şi polivalent al artelor." a subliniat prof. dr. Camelia Gavrilă, iniţiatoarea concursului.

       Autorităţile locale, reprezentanţi importanţi ai mediului academic şi cultural ieşean şi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice susţin, ca parteneri tradiţionali şi privilegiaţi, acest important eveniment educaţional, precum şi iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi de a genera un context reprezentativ de manifestare a sensibilităţii şi a spiritualității ieşene, de afirmare a susţinerii de care se bucură, din partea comunităţii, activitatea de performanţă a elevilor, pe fundalul demersurilor noastre pentru desemnarea oraşului Iaşi – capitală culturală europeană.

Mai multe detalii despre concurs se găsesc pe site-ul dedicat - http://colegiulnegruzzi.ro/ionelteodoreanu/

Echipa de proiect:
Camelia GAVRILĂ
Mihai Cezar ZAHARIA
Mihaela DOBOŞ
Mihaela APETROAE
Sabina Maria MANEA
Elvira ROTUNDU
Mihaela ŢURA

Colaboratori constanţi, profesori de prestigiu:
Mariana CHIRIAC
Mariana CHIRILĂ
Diana GRUMEZA
Luminița HÎRCĂ
Gabriela PETRACHE
Manuela COŢOFAN
Carmen DIMITRIU

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.