Inspectoratul şcolar judeţean Iaşi organizează conferinţa regională ”Perspective europene centrate pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale în societatea informațională”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Comunicat de presă (P)

Inspectoratul şcolar judeţean Iaşi organizează conferinţa regională ”Perspective europene centrate pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale în societatea informațională”

GALERIE
Program-1Program-2Prezentare-1Prezentare-2
 • Program-1
 • Program-2
 • Prezentare-1
 • Prezentare-2
- +

Inspectoratul şcolar judeţean Iaşi organizează în data de 8 mai 2019, la Hotel“Ramada“ – Iași începând cu ora 12, Conferinţa regională ”Perspective europene centrate pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale în societatea informațională”. Acțiunea va fi urmată la ora 15,la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Iași de două ateliere de formare pentru 40 de profesori, întregind astfel evenimentul de multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ Student Talent Bank (2017-1-FR01_KA201_037170), conform agendei anexate.

Proiectul promovează educația antreprenorială în rândul tuturor profesorilor din școlile secundare pentru a preveni abandonul școlar, pentru a facilita tranziția de la școală la locul de muncă și pentru a crește implicarea elevilor. Pentru a reuși acest lucru, proiectul vizează dezvoltarea la profesorii școlii a competențelor antreprenoriale și mentalitatea de a încuraja implicarea școlară (O1), având suport o platformă online, The Bank Time Talent School.

Prin acest proiect, se lansează provocarea de a trece de la antreprenoriat, cu accent pe crearea de noi locuri de muncă și de afaceri, la o nouă tendință de antreprenoriat, care se concentrează pe mentalitatea și comportamentul întreprinzător. Educația antreprenorială este o metodă de dezvoltare care le permite elevilor să ia viitorul în mâinile lor, prin promovarea învățării prin practică, a eficacității de sine, a rezilienței și a motivației.

Proiectul este axat pe 2 concepte:

- consolidarea profilului cadrelor didactice, prin consolidarea educației și învățării antreprenoriale cu o abordare participativă pentru formare;

- utilizarea educației antreprenoriale ca metodă de sprijinire a profesorilor pentru a crește angajamentul elevilor și pentru a permite studenților să își gestioneze viitorul.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.