Inspectorii DSV încep curăţenia de vară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Inspectorii DSV încep curăţenia de vară

GALERIE
alimente10
  • alimente10
- +

Inspectorii sanitari-veterinari iau cu asalt zonele de agrement şi cele de interes turistic pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. În urmă cu două zile, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a demarat controale tematice în unităţile de vânzare cu amănuntul. 

Pizzeriile, cantinele, unităţile de catering sau pensiunile turistice sunt printre unităţile vizate de controale în perioada următoare, dar în atenţia DSVSA vor fi şi cofetăriile, patiseriile sau unităţile de tip supermarket şi hipermarket. Verificările se vor finaliza pe data de 31 august 2016, potrivit instrucţiunilor transmise de la centru, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară. „La nivelul DSVSA Iaşi se vor constitui echipe de inspectori care vor desfăşura controale oficiale în unităţile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, urmărindu-se aspecte precum eligibilitatea materiilor prime, trasabilitatea produselor alimentare, respectiv respectarea cerinţelor generale de igienă la manipularea, prepararea, depozitarea, expunerea şi servirea alimentelor. Aceste controale oficiale vizează identificarea şi retragerea de la comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare care prezintă un risc pentru sănătatea publică”, a declarat medicul Gabriel Ciobanu, directorul executiv DSVSA Iaşi.

În primele cinci luni ale acestui an, instituţia a dat amenzi în valoare totală de 80.000 lei, zeci de avertismente şi a retras de la vânzare sute de kilograme de carne alterată. În intervalul ianuarie-mai 2016, inspectorii instituţiei au realizat circa 1.200 de acţiuni de control în rândul agenţilor comerciali de pe raza judeţului, iar o sută dintre cei verificaţi au ieşit destul de „şifonaţi”, fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă. Cele mai importante sancţiuni au fost acordate pentru lipsa documentelor sanitare veterinare de transport sau alte documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru animale vii şi pentru manipularea produselor alimentare, cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Alte sancţiuni au fost împărţite de inspectori pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare, fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.