anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Inspectorii Primăriei au luptat din greu cu videochat-istele și au pierdut. DNA îi ia la rost acum

GALERIE
proces, videochatiste
 • proces, videochatiste
- +

Unul dintre procesele formale deschise de municipalitate împotriva imobiliarilor s-a încheiat în primă instanţă cu un rezultat previzibil. Acţiunea municipalităţii, prin care solicita anularea unui act emis de ea însăşi, a fost respinsă de magistraţii Tribunalului ca tardiv formulată. Practic, Primăria s-a prins, la spartul târgului, că emisese un act ilegal. Există încă posibilitatea recursului, dar este puţin probabil ca judecătorii Curţii de Apel să constate că de fapt acţiunea Primăriei a fost întocmită şi promovată la timp. Deşi certificatul de atestare emis de municipalitate consemnează cu totul altceva decât cerea autorizaţia de construire, el va rămâne astfel valabil.

În 2015, Primăria a autorizat împrejmuirea unui teren din Moara de Vânt şi construirea pe acesta a două locuinţe individuale de către SC Vixen SRL, o firmă ce are printre obiectele de activitate şi videochat-ul. După patru ani, în preajma Crăciunului, reprezentanţii municipalităţii, aflaţi la faţa locului, au propus admiterea recepţiei. În februarie 2020, a fost emis şi certificatul de atestare a edificării construcţiei, constatându-se că ea a fost realizată conform autorizaţiei. Aceasta, deşi în locul celor două case se ridicase un bloc cu 18 apartamente. Inspectorii municipalităţii văzuseră ce voia constructorul să vadă.

La mijlocul lunii martie a acestui an, după ce procurorii DIICOT şi DNA au început să facă cărare bătută spre birourile de urbanism ale municipalităţii, Primăria a solicitat Tribunalului constatarea nulităţii absolute a certificatului de atestare. La mai bine de doi ani de când consemnaseră că noua construcţie respecta întru totul autorizaţia, reprezentanţii municipalităţii observaseră că blocul cu 18 apartamente nu seamănă a două case individuale. Între timp, Vixen ceruse municipalităţii aprobarea modernizării podului construcţiei, probabil pentru amenajarea de noi apartamente.

„Destinaţia urbanistică a construcţiei şi funcţionalul acesteia nu corespund construcţiei autorizate. Astfel, în mod eronat a fost emis certificatul de atestare a edificării prin care se certifică lucrările ca fiind conforme cu autorizaţia de construire, în condiţiile în care nu există o corespondenţă a destinaţiei şi funcţionalului”, au consemnat juriştii Primăriei în acţiunea depusă la Tribunal. Procesul nu a avut practic istoric. Dosarul a fost deschis de judecători pe 8 iunie, tot atunci anunţându-se că la următorul termen se va da soluţia. Aceasta a venit miercurea trecută, când acţiunea Primăriei a fost respinsă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.