Institutul adevărului adevărat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Institutul adevărului adevărat

GALERIE
Catalin Onofrei
  • Catalin Onofrei
- +

Cele mai frumoase poveşti despre Ion Iliescu.

„Ai văzut, Nicule, ce-am păţit dacă nu l-am ucis pe Iliescu?!”, ar fi exclamat cătrănită tovarăşa Elena Ceauşescu în faţa plutonului de execuţie.

Deşi nu s-a găsit, până la urmă, niciun martor al acestei destăinuiri terifiante, românii au aflat încă de la începutul anului 1990 despre incredibila disidenţă a lui Ion Iliescu, aflat ani de zile în pericol de a fi lichidat de cuplul sinistru din fruntea României comuniste. Cu toate acestea, viitorul şef al statului şi lider al PSD a luptat cu mâinile goale împotriva unui regim opresiv.

În realitate, Iliescu a făcut parte din fragedă tinereţe din tabăra internaţionalistă a PCR, cea care respecta orbeşte indicaţiile Moscovei. Dimpotrivă, „Geniul Carpaţilor” a deviat, spre ciuda muscalilor roşii, într-un naţionalism sulfuros şi delirant, aşa numitul protocronism, ce exalta virtuţile incredibile, dar imposibil de demonstrat ale dacilor şi urmaşilor lor de sânge pe acest pământ.

Dar nu numai Iliescu era un om minunat, ci şi numeroşii săi copii. Feseniştii, mai apoi pedeseriştii, te opreau pe stradă ca să-ţi vorbească, lăcrimând, despre modestia odraslelor bolşevicului; cele care, spre deosebire de loazele lui Ceauşescu, nu profitaseră deloc de poziţia lor privilegiată în societate. De fapt, Ilici nu a avut copii, doar un soi de protejat tălâmb, ascuns ulterior într-o ambasadă de prin Asia, ca să se înfrupte la rându-i din banii românilor.

S-a tot spus, de asemenea, despre ipochimen că, spre deosebire de alţii, nu a făcut poliţie politică, refuzând revoltat orice compromis cu forţele răului. Curios, dar încă prea puţini ştiu că securitatea din teritoriu asculta de ordinele secretarului de partid, deci Iliescu (secretar PCR mai întâi în judeţul nostru, apoi în Timiş, la graniţa cu sârbii!) nu a făcut, ci a condus poliţia politică!

La fel, „săracul, dar cinstitul” Iliescu a declanşat cel mai mare jaf din istoria României (mai cumplit chiar decât cel din anii 1940), distrugând nu doar ce construiseră capitaliştii în interbelic, ci şi ce au construit comuniştii după al doilea război mondial. Şi astăzi mai vedem ruinele întreprinderilor falimentate premeditat în urma „privatizărilor” lui Ilici, ale cărui campanii electorale costau cam cât bugetul unei ţărişoare din Africa! 

Dar nu era recomandabil să-l superi pe politruc. Când studenţii au încercat să se opună revenirii comuniştilor în funcţiile de conducere ale statului, Ilici i-a chemat în ajutor pe mineri, iar aceştia au plantat panseluţe direct în cutiile craniene ale tinerilor studioşi. Nu au folosit sapele, ci bâtele!  

De altfel, agentul Moscovei s-a antrenat asiduu în arta manipulării şi a crimei în timpul loviturii de stat din decembrie 1989. În acele zile fierbinţi, când se trăgea de zor împotriva manifestanţilor din marile oraşe, cel mai sigur loc din Bucureşti era lângă Iliescu. În timp ce sute de tineri erau asasinaţi de către armată, miliţie şi securitate, cu unicul scop de a legitima preluarea puterii, Ilici şi acoliţii săi puneau ghearele pe România, instaurând „democraţia originală” de care nu am scăpat până în zilele noastre.

Numirea acestui criminal în fruntea Institutului Revoluţiei (propus - în sfârşit! - spre desfiinţare) s-a făcut sub semnul aberaţiei. E ca şi cum i-ai cere lui Hitler să descopere principalul vinovat pentru Holocaust sau lui Stalin să-l împuşte pe cel responsabil de atrocităţile din URSS din vremea dictaturii sale. Ca să parafrazez o lichea încă în libertate, Ion Iliescu doar a întinat idealurile revoluţiei anti-comuniste din decembrie 1989. De aceea, unicul final fericit la toate poveştile cu şi despre Ilici este condamnarea lui definitivă! 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.