Institutul de Psihiatrie Socola, iar în doliu. A murit medicul Dorina Donciu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Institutul de Psihiatrie Socola, iar în doliu. A murit medicul Dorina Donciu

GALERIE
Doamna Doctor Dorina Donciu
  • Doamna Doctor Dorina Donciu
- +

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași anunță cu profund regret dispariția prematură a doamnei dr. Dorina Donciu, care în data de 2.03.2021 a plecat dintre noi pentru totdeauna! Este al doilea medic de la Socola care a murit de la începutul anului.

Fiică a reputatului prof. dr. Mihai Șelaru, dr. Dorina Donciu a continuat și a îmbrățișat cu aceeași pasiune psihiatria, fiind înzestrată genetic cu abilitățile necesare viziunii și profunzimii unui psihiatru care transcede granițele clasice ale psihiatriei și reușește natural să cuprindă complexitatea ființei umane.

”A fost un medic erudit, orientat mereu spre binele pacientului, permanent dornic să își îmbunătățească și perfecționeze nivelul de pregătire profesională.

O personalitate puternică, autentică, care emana cunoaștere, forță și viziune, un lider înnăscut, o persoană care reușea prin simpla prezență să-i impacteze pe ceilalți și să fie o sursă de pasiune, profunzime, bogăție, putere, vitalitate și inspirație.

A fost un foarte bun coleg, i-a ajutat necondiționat pe toți cei care au avut nevoie de sprijin și a menținut până la final o ținută demnă atât în relațiile profesionale, cât ți în cele personale, demnitatea fiind trăsătura care i-a confirmat autenticitatea incontestabilă.

Doamna doctor Donciu va rămâne în memoria și în sufletul celor care au cunoscut-o.

De fiecare dată când un om valoros ne părăsește, reflectăm din nou la condiția umană, la sensul și scopul omului pe pământ, și încercăm să ne reamintim adevăratele valori pentru care merită să trăim!

Dumnezeu să o odihnească!
Drum lin în lumină, Doamna Doctor Dorina Donciu!”, este mesajul trist al Institutului de Psihiatrie Socola

Pe 19 februarie 2021, a mai murit un medic de la Institut, respectiv dr. Lăcrămioara Farcasel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.