anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Vot în rafale: 42 de proiecte de hotărâre adoptate ieri de aleşii judeţului

"Institutul Inimii" de la Miroslava va ajunge la 600 milioane euro?

GALERIE
sedinta-cj-iasi
 • sedinta-cj-iasi
- +

Plenul Consiliului Judeţean a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici pentru „Construirea şi dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară”. Viitorul spital care va avea 500 de paturi a fost evaluat la 355 de milioane de euro, estimare care urcă peste nivelul de 600 de milioane dacă sunt incluse şi celelalte componente - parcare pe mai multe niveluri, hoteluri pentru pesonal şi vizitatori, grădiniţă, centru de cercetare.

Tot în domeniul medical a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor şi indicatorii tehnico-economici pentru Consolidarea Corpului C1 de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Clădirea dată în folosinţă în 1974 va fi recompartimentată şi adaptată normelor de securitate la incendiu, urmând să fie dotată şi cu instalaţii moderne şi eficiente energetic.

Institutului Regional de Oncologie i-a fost dat în administrare unui teren (1.385 mp) şi a unui imobil (265 mp) aflate pe strada Codrescu 6, unde va fi extins Centrul de terapie de zi pentru bolnavii oncologici.

Trei spitale din subordinea CJ - Pneumo, Neuro şi Boli Infecţioase - vor beneficia de proiectul „Sigur Fluid Iaşi - Creşterea siguranţei pacienţilor din structuri spitaliceşti din judeţul Iaşi care utilizează fluide medicale”, finanţat cu 8,6 milioane de lei (inclusiv TVA) prin POIM.

Plenul CJ a aprobat şi un proiect de asigurare a securității perimetrale a Aeroportului. Valoarea proiectului este de 10 milioane lei şi include sistem de televiziune cu circuit inchis, camere cu radar, cu laser, PTZ (Pan-Tilt-Zoom) şi fibra optică senzitivă pentru asigurarea integrităţii gardului perimetral, lung de 9,2 km, precum şi detectarea intruziunilor în zona aeroportuară.

Totodată, consilierii au aprobat o soluţie pe termen lung la problema copiilor refugiaţi din Ucraina, găzduiţi în structurile DGASPC Iaşi. Centrul de zi din cadrul CSS Bucium se va transforma într-un serviciu social rezidenţial până la încetarea măsurilor de protecţie instituite pentru copiii din zona de conflict.

Pe ordinea de zi s-au aflat în total 42 de proiecte de hotărâre şi toate au fost adoptate - unele cu vot unanim, altele cu abţineri, dar fără emoţii pentru alianţa majoritară. De menţionat că toate amendamentele celor de la USR aduse unor proiecte de hotărâre au fost respinse. Liderul consilierilor USR, Etienne Ignat, a reproşat conducerii CJ că ţine la sertar propunerile formulate de mai multe luni, iar colegul său, Daniel Dîscă, a remarcat că unele solicitări, ignorate în trecut, se regăsesc în alte proiecte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.