anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Institutul inimii începe să prindă puls la Miroslava. S-a semnat contractul de proiectare

GALERIE
institutul inimii, iasi1
 • institutul inimii, iasi1
- +

Este vorba de realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor tehnice

 

Proiectul privind construirea unui nou institut de medicină cardiovasculară intră în linie dreaptă. Consiliul Judeţean (CJ) a semnat ieri contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor tehnice pentru obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare. Contractul a fost semnat cu o asociere de firme condusă de compania Cubicon Invest, din judeţul Maramureş. La licitaţia organizată de CJ au participat alţi şapte ofertanţi, ceea ce a dus la scăderea valorii estimate iniţial cu peste un milion de lei până la concurenţa sumei de 2,2 milioane lei, fără TVA. Procedura a fost lansată în februarie 2021, dar semnarea contractului a fost întârziată de o contestaţie depusă de un participant la licitaţie. „Acest spital este unul al viitorului, este un spital care ar trebui să fie modern şi peste 50, 80 sau 100 de ani de acum înainte. Este un proiect care va pune România pe harta medicinii cardiovasculare internaţionale”, a declarat iniţiatorul proiectului, dr. Grigore Tinică, director al Institutului de Boli Cardiovasculare din Copou.

El a adăugat că unitatea va aduce şi unele elemente în premieră pentru România: dintre cele 27 de departamente, 7 nu există acum în ţara noastră. Noul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară va fi construit pe raza comunei Miroslava, pe un amplasament cu deschidere la şoseaua de centură, înainte de intrarea în Uricani dinspre Dedeman. Potrivit caietului de sarcini, studiul de fezabilitate ar urma să fie gata în 4 luni, dar preşedintele CJ Costel Alexe a vorbit ieri despre o perioadă chiar mai scurtă în care documentaţiile să fie finalizate. „Ne asumăm şi ne vom încadra în termene, şi, dacă se poate, chiar şi înainte, ştim că este un proiect important şi că orice zi contează”, a spus unul dintre reprezentanţii firmei. „Suntem într-o cursă contracronometru pentru a putea depune acest proiect”, a comentat Costel Alexe, el referindu-se la faptul că intenţia CJ este să asigure o parte din banii necesari construirii unităţii prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Valoarea totală estimată a investiţiei se ridică la 350 milioane euro, iar pentru a putea obţine şi fonduri PNRR, documentaţiile tehnice ar trebui să fie finalizate cel târziu în primăvara anului 2022. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.