anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Institutul "Socola" va avea director plin abia în decembrie

GALERIE
Institutul Socola
 • Institutul Socola
- +

Ieri a fost scos la concurs postul de manager al Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi, urmând ca în luna decembrie unitatea medicală să aibă stabilită noua conducere. Momentan, postul este ocupat de managerul interimar Andreea Szalontay, medic psihiatru şi conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi. 

Aceasta a fost numită în luna iulie a acestui an după ce Bogdan Şaramet a fost schimbat din funcţie de Ministerul Sănătăţii. După numirea sa ca interimar, dr. Szalontay preciza că vrea să asigure organizarea unui concurs "în urma căruia să vină un manager corect, care se poate dedica 100% unei administrări corecte a spitalului", dând de înţeles că, cel mai probabil, nu se va înscrie.

Conform calendarului stabilit de comisia de concurs, perioada de înscrieri este deschisă până pe 22 noiembrie, iar pe 6 decembrie va avea loc susţinerea proiectului de management, rezultatele finale fiind făcute publice pe 9 decembrie. Timp de trei zile, în perioada 4 – 6 octombrie, candidaţii pot vizita spitalul alături de directorul medical pentru a se informa despre problemele existente.

Se pot înscrie cei care au studii universitare în domeniul medical, economico-financiar sau juridic, care sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, care au cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, care nu sunt condamnaţi pentru infracţiuni comise cu intenţie şi care sunt apţi fizic şi neuropsihic şi nu au împlinit vârsta de pensionare. Tema proiectului de management pe care candidaţii trebuie să îl prezinte în dosarul de înscriere va fi aleasă din cinci variante.

Acestea sunt: planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului, siguranţa şi satisfacţia pacientului, managementul calităţii serviciilor medicale, managementul resurselor umane sau performanţa clinică şi financiară a activităţilor spitalului, tema urmând să fie adaptată la problemele Institutului de Psihiatrie "Socola".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.