Institutul "Socola" va avea director plin abia în decembrie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Institutul "Socola" va avea director plin abia în decembrie

GALERIE
Institutul Socola
  • Institutul Socola
- +

Ieri a fost scos la concurs postul de manager al Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi, urmând ca în luna decembrie unitatea medicală să aibă stabilită noua conducere. Momentan, postul este ocupat de managerul interimar Andreea Szalontay, medic psihiatru şi conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi. 

Aceasta a fost numită în luna iulie a acestui an după ce Bogdan Şaramet a fost schimbat din funcţie de Ministerul Sănătăţii. După numirea sa ca interimar, dr. Szalontay preciza că vrea să asigure organizarea unui concurs "în urma căruia să vină un manager corect, care se poate dedica 100% unei administrări corecte a spitalului", dând de înţeles că, cel mai probabil, nu se va înscrie.

Conform calendarului stabilit de comisia de concurs, perioada de înscrieri este deschisă până pe 22 noiembrie, iar pe 6 decembrie va avea loc susţinerea proiectului de management, rezultatele finale fiind făcute publice pe 9 decembrie. Timp de trei zile, în perioada 4 – 6 octombrie, candidaţii pot vizita spitalul alături de directorul medical pentru a se informa despre problemele existente.

Se pot înscrie cei care au studii universitare în domeniul medical, economico-financiar sau juridic, care sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, care au cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, care nu sunt condamnaţi pentru infracţiuni comise cu intenţie şi care sunt apţi fizic şi neuropsihic şi nu au împlinit vârsta de pensionare. Tema proiectului de management pe care candidaţii trebuie să îl prezinte în dosarul de înscriere va fi aleasă din cinci variante.

Acestea sunt: planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului, siguranţa şi satisfacţia pacientului, managementul calităţii serviciilor medicale, managementul resurselor umane sau performanţa clinică şi financiară a activităţilor spitalului, tema urmând să fie adaptată la problemele Institutului de Psihiatrie "Socola".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.