Insula Matiţa, unică în inima Deltei, de vânzare pentru 350.000 de euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Insula Matiţa, unică în inima Deltei, de vânzare pentru 350.000 de euro

GALERIE
Insula Matiţa
  • Insula Matiţa
- +

Insula Matiţa, unică în inima Deltei, aflată în apropierea lacurilor Matiţa şi Babina, este probabil singura care poate fi achiziţionată în acest moment în România pentru 350.000 de euro, potrivit Artmark Historical Estate.

Delta Dunării, inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este una dintre cele mai spectaculoase rezervaţii naturale din Europa. Insula Matiţa se găseşte la aproximativ 45 km de Tulcea, în mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina şi Mila 23, la intersecţia Lacurilor Matiţa şi Babina. 

Administrativ, aparţine de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi aşezări ale Deltei. Încă din anul 334 î. Hr., aici a funcţionat colonia greacă Achillea (denumită după Achile, eroul războiului Troian), fortificată de Alexandru Macedon. În hărţile medievale, apare ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării. În prezent, se mai observă doar şanţurile de apărare ale cetăţii şi intrarea de la bifurcaţia canalului Chilia - Batag şi Tătaru.

Insula de 6.280 mp are o formă alungită, asemănătoare unui bumerang şi prezintă nu mai puţin de 8 construcţii, cu o suprafaţă construită desfăşurată ce depăşeşte 1.300 mp: unităţi de cazare, o cherhana, clădiri tehnice şi administrative. Toate construcţiile păstrează imaginea tradiţională a locului, sunt acoperite cu stuf şi au fost complet renovate în exterior în 2018. În Deltă, regimul asupra terenului de 6.280 mp este de drept de superficie, construcţiile fiind desigur în proprietate. Având în vedere frumuseţea locului, insula ar putea exploata potenţialul turistic şi interesul pescarilor pentru această parte a Deltei, fiind pregătită pentru a-şi relua funcţiunea de pensiune pe care a avut-o în trecut, cu unităţi de cazare şi cherhana. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.