Întâlnire a medicilor de familie cu ministrul Sănătăţii şi cu cel al Finanţelor. Tema: birocraţia medicală şi banii de salarii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Întâlnire a medicilor de familie cu ministrul Sănătăţii şi cu cel al Finanţelor. Tema: birocraţia medicală şi banii de salarii

GALERIE
medic familie
  • medic familie
- +

Aceştia mai acuză faptul că medicul de familie ajunge să se ocupe mai mult de probleme administrative decât de pacient, precum şi dezechilibrul imens între veniturile medicilor de familie şi ale celor din sistemul medical bugetar

Medicii de familie din toată ţara, reprezentaţi de Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF), vor discuta punctual nevoile acestui sector medical împreună cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Aceştia intenţionează să discute despre birocratizarea excesivă, funcţionarea defectuoasă a sistemelor informatice de evidenţă a pacienţilor şi a serviciilor medicale, faptul că medicul de familie ajunge să se ocupe mai mult de probleme administrative decât de pacient, precum şi despre dezechilibrul între veniturile medicilor de familie şi ale celor din sistemul bugetar.

„Anunţul oficial al Guvernului cu privire la creşterea bugetului alocat pentru medicii de familie printr-un împrumut de aproximativ 800 de milioane de euro pe care Ministerul Finanţelor îl negociază cu Banca Mondială creează speranţă şi aşteptări din partea profesioniştilor din medicina primară. Toate problemele de sistem rezolvate vor aduce, pe lângă satisfacţia profesională a medicilor de familie, o mai bună îngrijire a pacienţilor prin creşterea eficienţei şi calităţii serviciilor medicale, având ca urmări pe termen scurt, mediu şi lung îmbunătăţirea stării de sănătate a întregii populaţii“, au precizat reprezentanţii SNMF. Medicii intenţionează astfel să stabilească un calendar de întâlniri, iar după stabilirea subiectelor, reprezentanţii SNMF vor desemna experţi pentru fiecare problemă pusă pe lista de discuţii, scopul final fiind reformarea şi eficientizarea medicinei de familie.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.