anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Întâlnire de taină a doi sforari ai partidoiului local

GALERIE
puls
 • puls
- +

Întâlnire de taină deunăzi, doamnelor şi domnilor, la o cârciumioară din târg, unde obişnuia până mai ieri să facă planuri şi să pună ţara la cale d’alde Peni Hill şi echipa. 

Spun sursele noastre că într-un ungher al restaorantului Halilla s-au aşezat faţă în faţă fostul vice Habarnagiu şi noua speranţă a pesedismului local, Florin Broca, cel care obişnuieşte să meargă prin târg cu o maşină de aia grande, americănească, cam cât un Bugeac de-al fostelor CAP-uri de mare. Spun sursele noastre care efectuau rondul de observare şi raport că cei doi s-au întreţinut cordial, au schimbat cuvinte calde şi au clipit cu subînţeles la anumite replici.

De amintit că Broca tocmai ce a fost pus mare coordonator la pesediştii locali, fiind însărcinat cu iniţierea demersurilor pentru ruperea imaginii partidoiului de fosta administraţie condusă de Peni Hill şi Habarnagiu. Tot el este, după cum vă amintiţi, cel care în perioada de domnie sălbatică a lui Peni Hill, pe vremea când acesta era lider al partidoiului, deci pe vremea aceea Broca era capul lumii imobiliare din târg, dar şi şef al comisiei de profil din consiliul local. Aşa că, uite, despărţirea începe cu o împăcare, sau, cum s-ar zice, „Pupat toţi piata endependenti!”. De data aceasta, Broca a venit cu Tesla, nu cu Bugeacul.

Culisele unui vot împotrivă faţă de un proiect ieşean

Mai spun sursele noastre care au acces la marele radar de la Bârnova, că ochiul NATO de acolo a interceptat acum vreo doua săptămâni o discuţie de pe holurile Parlamentului, în care se testau cică nişte dorinţe ale liderilor politici cu referire la Spitalul inimii de la Miroslava. În comisia de buget finanţe, lider al partidoiului ar fi fost unu anume cetăţean din Constanţa care, nu se ştie de ce, i-a plătit vreo două poliţe lui Măricel Popa nebăgându-l în seamă şi votând împotriva proiectului.

Dar surpriza cea mare ar fi venit, spune omul nostru care face de pază la radar, de la reprezentanţii useriştilor în comisie care, înainte de vot, au cerut aprobare de la liderii mari, printre care şi cineva din Iaşi, nu spunem cine, persoană importantă, venită din America, parol. Cică persoana din Iaşi le-ar fi transmis că nu este aşa încântată de subiect, drept pentru care atitudinea partidului în acest caz a fost aceea că se abţine.

Ca să fie tabloul complet, trebuie să mai spunem că nici liberalii nu s-au omorât cu votul, din considerente care ţin de prestigiul liderilor locali la centru. Iată, aşadar, culisele unui vot de fiasco, care arată importanţa politicienilor de Bahlui pe plaiurile capitalei, pe unde curge Dâmboviţa.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.